iOS 12 vs Android Pie

Daca aveti un iPhone vechi si nu sunteti hotarat daca sa il pastrati, mai ales in cazul in care necesita reparatii, sau sa faceti trecerea la Android pentru a vedea ce are de oferit si concurenta, atunci cu singuranta randurile de mai jos va vor sari in ajutor, permitandu-va sa vedeti care sunt diferentele dintre iOS 12 si Android Pie.

Bineinteles aspectul financiar nu trebuie neglijat, o reparatie a unui iPhone vechi precum o schimbare baterie iphone 6 plus presupunand un efort financiar redus in comparatie cu achizitia unui nou terminal Android. Insa daca banii nu sunt o problema, optiunea achizitiei unui telefon Android nu este de neglijat.

Veti fi surprinsi sa aflati ca cele doua sisteme de operare sunt mai asemanatoare ca nicioodata. O serie de functii ale lui Android Pie au fost cu siguranta inspirate de iOS 12, si invers.

Android a facut in sfarsit trecerea de la butoane la gesturi. Iar gesturile alese de cei de la Android seamana izbitor cu cele lansate de Apple pentru iPhone X.

Diferenta intre Apple si Google este insa ca pe Android iti poti alege modul de navigare preferat. Daca nu esti fan al swipe-urilor poti oricand reveni la butoanele afisate pe ecran. Ba mai mult, aceasta este optiunea default, gesturile urmand sa fie introduse pe Pixel 3 mai tarziu.

Notificari

In materie de notificari Android a avut o abordare mai eficienta decat iOS in ultimii ani, insa iOS a inceput sa ia masuri in acest sens in ultima vreme. Notificarile vor putea fi grupate incepand cu iOS 12 pe iPhone si iPad. De asemenea, vor putea fi gestionate direct de pe Lock Screen sau dezactivate la nevoie.

De asemenea, Siri va oferi utilizatorilor sugestii pe baza notificarilor primite, la fel ca si Google Assistant. De exemplu daca notificarile de la o anumita aplicatie nu sunt niciodata citite, Siri va sugera blocarea lor.

Modul DND este imbunatatit in Android Pie, corespondentul sau iOS 12 Bedtime Mode fiind si el optimizat. Astfel, notificarile primite pe timpul noptii vor merge direct in notification center pentru a nu distrage utilizatorul in timpul somnului si a reduce timpul petrecut pe telefon.

Recunoastere faciala

O alta caracteristica adoptata de Android este recunoasterea faciala, ce este dispoibila deja pe iPhone incepand cu iPhone X. Astfel utilizatorii vor putea deschide aplicatii, face tranzactii si debloca functii mult mai usor decat inainte. Unele telefoane se folosesc de aceasta functie chiar pentru a copia Animoji.

Welness Digital

Atat Android cat si Apple si-au concentrat eforturile in jurul timpului petrecut pe telefon, a dependentei de telefon si a efectelor nefaste ale acesteia. Astfel, ambele sisteme de operare permit limitarea sau gestiunea mai eficienta a timpului petrecut pe telefon.

Asistenti virtuali

Ambii jucatori au mizat pe asistenti virtuali in noile editii de OS. Siri este mult mai proactiva, acum avand si optiunea Siri Shortcuts implementata iar Google Assistant poate adauga programari in caldendar. Desi Google Assistant ramane in continuare varianta mai stabila, Siri la randul ei a inceput sa faca pasi mici in directia corecta.

Leave a Reply