Schema de vaccinare la porumbei – ce trebuie sa stii

Porumbeii au nevoie de o schema de vaccinare pentru a preveni diversele afectiuni ce le pot fi fatale. Mai ales pentru cei care cresc generatii de pui, care isi doresc performanta si familie de porumbei sanatosi, totul incepe de la baza, de la sanatatea acestora. Exista in magazinele de profil produse columbofile, insa cand sa le cumparati si cand sa le administrati?

Mai ales acum in plina iarna cum si cand trebuie administrat un vaccin porumbei? Iata cateva repere:

  • Vaccin pentru salmonela

Va fi administrat in luna decembrie, iar la 5 zile distanta porumbeii primesc si vitamine, probiotice si prebiotice pentru refacerea fortelor si a florei intestinale. Acelasi tratament poate fi si de preventie, dar si de tratare. Intre vaccinari se impune pauza de 14 zile.

  • Vaccin anti paramixo

In acest caz trebuie spus ca un crescator va fi atent ca imperecherea sa nu fie mai devreme de 21 de zile de la ultima vaccinare anti paramixo. Veti scoate gritul pentru o zi. Acest vaccin este de preferat a fi facut in a doua aparte a lunii ianuarie. Ulterior va fi urmata aceeasi schema, de vitamine si minerale administrate, de probiotice si de pauza de 14 zile pana la o alta doza de vaccinare.

  • Deparazitarea

Atat cea interna, cat si cea externa va fi realizata cu constanta. Unii prefera si dupa aceasta administrare de produse sa ofere vitamine si complex de minerale. Nu ar fi gresit.

  • Pentru caile respiratorii

Pentru preventia bolilor ce ataca caile respiratorii este recomandat ca timp de 3 zile sa fie administrate produsele specifice, dupa a zecea zi in care a fost depus si al doilea ou. Dupa 5 zile urmeaza cura de revigorare cu suplimente.

  • Impotriva tricomonozei

Din nou, vorbim despre posibilitatea de a trata sau preveni aceasta boala. Se administreaza inca de la etapa de pui, cand acestia au 12 zile.

De unde cumparati produsele potrivite

Exista desigur magazine de nisa unde veti gasi produse in functie de cele dorite, de brandul producator. O mare diversitate de astfel de optiuni o veti regasi la Produsecolumbofile.ro. Pe langa accesorii, vaccinuri si suplimente, marile branduri sunt regasite aici, de la produse de la Dac Pharma la Beyers sau Giantel, Paloma Belgium etc.

Cumparati online simplu si rapid si produsele pot ajunge oriunde in tara.

Contact:

0773 774 303

Leave a Reply