Psihoterapia de cuplu, o consiliere necesara care iti poate salva casnicia

Raportat la numarul cuplurilor care se despart in societatea actuala, prea putini sunt cei care stiu sa aprecieze psihoterapia de cuplu, care isi dau o sansa la relatia in care au depus efort, iubire, afectiune, timp.

In fiecare cuplu, partenerii trebuie sa se acomodeze inainte cu istoria personala a fiecaruia, in cele mai multe dintre cazuri. Deja exista un set de valori de norme, dobandite fie ca urmare a unor experiente, fie din familie.

Ca urmare a acestora, se intampla deseori sa apara si asteptari legate de partener, de viitorul impreuna, care pot sau nu sa corespunda cu ceea ce gandeste celalalt. Astfel de aspecte se fac descoperite dupa un timp de relatie, pentru ca la inceput, dupa cum se spune, totul este roz.

Situatiile in care cuplurile ajung in impas pot fi dintre cele mai variate. Poate fi vorba despre trecut sau despre discrepantele care se creeaza in relatia prezenta. Poti avea in vedere serviciile de psihoterapie de cuplu in nenumarate cazuri, nu neaparat cand ajungi intr-o relatie dificila cu partenerul.

Situatii care iti pun in pericol casatoria

Te poti identifica cu unul sau mai multe exemple din cele mai jos mentionate sau poate fi vorba despre alta situatie. Indiferent de asta, nu subestima puterea pe care psihoterapia o poate avea in relatia de cuplu, mai ales daca tii la casnicia ta.

Iata cateva cazuri in care astfel de sedinte pot fi o rezolvare: infidelitate, gelozie, disfunctii sexuale, indecizie, lipsa comunicarii, certurile, violenta fizica sau verbala, modul in care sunt crescuti copiii, bugetul, cariera, interventia parintilor sau a rudelor, prieteni toxici, lipsa libertarii individuale.

Cand poti apela la sedintele de psihoterapie de cuplu?

Sunt persoane care aleg sa mearga la psihoterapeut si inainte de casatorie, deci consilierea premaritala este o recomandare.

De asemenea, consilierea cuplurilor cand apar tot felul de neintelegeri, de probleme, indiferent de stadiul relatiei, reprezinta o necesitate, este de preferat pentru a evita conflicte viitoare.

Un alt serviciu necesar in contextul actual, la care poti apela daca simti nevoia, este consilierea individuala, cea pentru unul dintre cei doi membri ai cuplului. Sunt situatii in care partenerul nu doreste sa urmeze psihoterapie sau cand e mai bine ca diversele probleme sa fie rezolvate pe cont propriu.

In ce mod poate ajuta psihoterapia de cuplu?

De obicei ajung aici cei care deja se confrunta cu probleme diverse si mai putin cei care presimt ca lucrurile nu mai functioneaza ca la inceput. De fapt, preventia este cea recomandata de experti, e o sansa de a evita anumite circumstante nedorite.

In orice caz, in cadrul sedintei de psihoterapiei, specialistul este intermediarul dintre parteneri, cel care va ajuta sa gasiti o cale de rezolvare coonvenienta de ambele parti. Va exista o abordare personala a situatiei si cea de cuplu.

Descopera mai multe despre psihoterapia de cuplu pe psihart.ro si ia decizia care iti poate salva relatia, casnicia.

Leave a Reply