De la spatule la pH-metre – tu stii ce rol are fiecare lucru dintr-un laborator?

 

In prima faza, atunci cand vorbim despre un laborator ii asociem cu albul imacular, cu linistea si cu sterilitatea. Pe langa aceste aspecte, un laborator este o arta, un loc in care se intampla minuni, daca putem spune asa. Si tu poti lua parte la asemenea minuni daca pasesti intr-un astfel de loc.

Insa pana a lua contact cu un astfel de mediu, trebuie sa stii ce rol au ustensilele, sticlaria si echipamentele care il compun. De ce? Pentru ca in acest mod iti va fi mult mai usor sa le folosesti si totodata sa le gasesti intr-un laborator. Vom incepe cu cele mai uzuale si anume:

  • Spatulele

Daca vrei sa vezi cat de diverse sunt, arunca o privire peste gama de ustensile de laborator de la AMEX-lab. Rolul lor este de a te ajuta pe tine sa adaugi cu o mai mare precizie diferite pulberi in reactiile chimice sau pe cantar. Ele sunt printre cele mai importante ustensile dintr-un laborator. Totodata, cu ele poti si amesteca unele substante.

  • pH-metrele

Ca tot am mentionat de ele in titlu, pH-metrele sunt cele care masoara activitatea ionilor de hidrogen din solutiile pe baza de apa. De ce masoara activitatea acestor ioni? Ei bine, ei sunt cei care indica aciditatea sau alcalinitatea substantelor. Scara pH-ului este cea la care trebuie raportata orice astfel de substanta.

Daca vrei sa vezi cum arata un pH-metru, te invit sa accesezi AMEX-lab, categoria instrumente de masura.

  • Pipetele

Aceste sticlarii sunt la fel de importante precum spatulele. De ce? Pentru ca te ajuta sa fii precis si exact in tot ceea ce faci intr-un laborator. Nu putine sunt reactiile chimice care au nevoie de doar o picatura de apa pentru a-si incepe procesul, iar acea picatura poate fi adaugata doar prin intermediul unei pipete. Daca arunci o privire pe amex-lab.ro vei descoperi o multime de astfel de pipete – gradate sau nu, de diferite forme si marimi.

  • Lamele si lamelele

Lamele si lamelele sunt accesorii din sticla de care ai nevoie atunci cand vrei sa investighezi un preparat la microscop. Cum faci acest lucru? Ei bine, pe lama va trebui sa pui preparatul tau, apoi cu pipeta va trebui sa adaugi o singura picatura de apa si sa asezi lamela peste astfel incat sa nu se formeze bule de aer.

De acum tot ce mai ai de facut este sa pui lama la microscop, sa setezi intensitatea luminii si sa obtii o imagine clara pentru a putea observa ce te intereseaza. Pe aceastea le pot vedea tot pe amex-lab.ro – locul din care poti achizitiona toate piesele puzzle-ului tau si anume ale laboratorului perfect.

De acum este randul sa descoperi ce lucruri mai sunt necesare intr-un laborator. Cum faci acest lucru? Acceseaza amex-lab.ro si vizualizeaza fiecare categorie in parte.

Acestea sunt diverse si cuprind aparatura pentru laborator, echipamente de masura, accesorii, consumabile, reactivi, sticlarie si nu numai. Totodata, le poti si achizitiona daca ai o pasiune in aceasta directie – totalitatea produselor disponibile dispun de certificarea calitatii, iar pretul lor este pliabil pe orice buget.

Leave a Reply