Amplasarea si montarea hidroforului – sfaturi si recomandari

 

Pentru a beneficia de avantajele oferite de utilizarea unui hidrofor in cazul spatiilor rezidentiale, insa fara a crea disconforturi auditive sau de orice alta natura din cauza manierei in care functioneaza, amplasarea se va realiza numai in anumite spatii.

Spre exemplu, zona de locuit nu este o alegere inspirata, dar in schimb montarea lui in garaj sau subsol – numai atunci cand exista un spatiu suficient si se va situa peste nivelul de captare a apei – este o idee excelenta. Zgomotul produs nu va mai fi deranjant, deci experienta de utilizare va fi placuta.

Foarte important de tinut minte este ca suprafata pe care va sta trebuie sa fie mereu plana, iar sistemul fixat prin dibluri in aceste conditii. Atunci cand hidroforul este montat langa putul de unde extrage apa (optiunea ideala pe care ti-o recomanda si specialistii TopStrong, magazin in care gasesti hidrofoare profesionale, la preturi rentabile), va fi necesara construirea unui camin eficient. Te invit sa citesti mai departe despre cum va fi construit acesta, in 7 pasi simplu de urmat.

Amplasarea hidroforului – caminul si pasii de urmat

Pasul 1: saparea gropii. Se va efectua in jurul putului, in forma patrata, de dimensiuni care sa corespunda cu marimea hidroforului. E necesar sa tii cont si de grosimea izolatiilor pe care le vei folosi.

Pasul 2: hidroizolatia. Mai departe e necesar sa folosesti membrana bituminoasa pentru a imbraca atat peretii, cat si fundul caminului, astfel ca acesta sa fie ferit de infiltratii.

Pasul 3: zidirea. In functie de posibilitate si preferinte, poti folosi boltari, caramida sau beton. Recomandat este ca inainte de sapa sa existe un strat pe pietris.

Pasul 4: circuitul de apa. Asigura circuitele de apa, dar si pe cele de electricitate prin intermediul carora va circula hidroforul. Va fi necesara saparea unui sant din punctul respectiv si pana la casa. Teava o vei introduce prin peretii caminului.

Pasul 5: asigurarea circuitului electric. Vei proceda la fel ca in cazul celui de apa. Poti folosi acelasi sant, dar trebuie sa asiguri izolarea corespunzatoare a firului. Polietilena este recomandata in acest sens.

Pasul 6: acoperisul. Nu uita in cazul acestuia de gura de acces, acoperita de un capac care sa aiba la baza un bun izolant.

Pasul 7: termoizolarea. Este un pas optional, insa eficient pentru a proteja hidroforul de inghet. Se poate folosi vata minerala ori polistiren.

Montarea hidroforului – etape

Urmatorul pas, dupa ce ai finalizat caminul, va fi montarea hidroforului, proces in cadrul caruia vei avea nevoie de surubelnita, doua chei reglabile, cutter si banda de teflon. Iata pe scurt cum vei proceda:

  1. Racordezi furtunul de absorbtie la pompa, fixezi sorbul filtrant la capatul opus al furtunului – raportat la modelul de hidrofor.
  2. Fixezi racordul cu 5 cai in partea de sus a pompei, respectiv racordezi o supapa de sens pentru ca apa sa nu se intoarca in pompa (dupa tipul de hidrofor).
  3. Cheile fixe sunt necesare la hidrofoarele mai vechi pentru a monta robinetul olandez/de trecere.
  4. Montezi manometrul pe o iesire a racordului, montezi presostatul pe alta iesire.
  5. Conectezi racordul care va impiedica vibratiile, pozitionat intre pompa si rezervor.

Sunt pasii pe care ii ai de urmat dupa ce ai ales un hidrofor care sa corespunda cu nevoile tale.

Gasesti in magazinul online TopStrong.ro o varietate de modele dintre care poti alege, raportandu-te la bugetul pe care il ai la dispozitie, la necesarul privind alimentarea cu apa, dar si la anumite preferinte. Alege modelul care corespunde cu nevoile tale din lista extinsa de pompe si hidrofoare de la TopStrong.

Leave a Reply