Cum apreciezi corect sanatatea porumbeilor

Daca ai crescatorie de porumbei, atunci e musai sa stii dupa ce criterii trebuie apreciata sanatatea acestora. Anumite semne pe care le transmit ar trebui sa te alerteze.

In principiu stii ca sunt sanatosi dupa cateva caracteristici fizice vizibile: ochii lor sunt stralucitori, penele sunt stranse pe corp si de asemenea sunt lucioase, au pofta de mancare, de hidratare, prezinta pene curate in jurul orificiului cloacal si asa mai departe.

Deja cand observi ca astfel de aspecte se schimba poti verifica starea de sanatate a porumbeilor. Spre exemplu, atunci cand examinezi cavitatea bucala, respectiv fundul acesteia, o mucoasa curata iti indica faptul ca e sanatoasa, ca de altfel. Cand observi pete albe, respectiv galbui, deja trebuie sa aprofundezi examinarea pentru ca poate fi vorba despre concretiuni calcaroase.

Alte aspecte dupa care sa apreciezi starea de sanatate a porumbeilor

Desi uneori iti poate fi destul de dificil sa faci o diferenta, excrementele porumbeilor sunt indicatori vizibili ai unei probleme de sanatate. In principiu acestea trebuie sa fie omogene, de forma unor sfere mici, tari, imbracate intr-o masa alba.

In ceea ce priveste culoarea, pot exista diferente, o influenta asupra acesteia avand si regimul alimentar al porumbeilor. Spre exemplu lipsa apei poate influenta aspectul lor.

Cand oferi porumbelului o hrana bogata in porumb, vei observa o tenta maronie a gainatului. In cazul lipsei de leguminoase din alimentatie, culoarea va fi mai deschisa.

Atunci cand porumbei sunt lipsiti de hrana, e posibil ca o consecinta sa fie fecalele negricioase ale acestora. Este valabil si in cazul hidratarii, motiv pentru care trebuie sa te asiguri ca nu ii privezi de apa. Gasesti adapatoare eficiente pentru acestea pe produsecolumbofile.ro. Tine cont de faptul ca de cele mai multe ori coloratia excrementelor este un indicator important al sanatatii porumbeilor.

Exista o valoare de temperatura medie pe care trebuie sa o inregistreze corpul acestora. Se masoara intercloacal si trebuie sa fie de 420 C. Valoarea poate oscila, dar nu prea mult. Sunt si in cazul acestora factori care o pot influenta, ca de exemplu mediul in care stau, starea de efort depus, repaosul.

In principiu porumbeii voiajori prezinta o respiratie regulata, acestea nu sunt deranjante, de fapt nici nu produce zgomot. Putem estima ca numarul acesteia este undeva intre 40 si 60 de miscari.

Din randul factorilor care pot influenta numarul exact amintesc puritatea lor, varsta, dar si temperatura pe care o inregistreaza aerul. Atunci cand este prea cald, de exemplu, deja numarul miscarilor respiratorii creste pana la 600 uneori. Iti dai seama de acest fapt pentru ca este accelerata, superficiala.

Daca doresti sa faci o analiza a starii de sanatate a porumbeilor, ideal este sa faci asta pe timp de noapte. Cand acestia dorm, stii ca nu exista zgomote care sa iti influenteze rezultatele.

Daca auzi o respiratie ingreunata inseamna ca e vorba despre o afectiune. Asta va insemna o verificare personala a fiecaruia, ulterior achizitionarea unor produse pentru porumbei de la Radu Duo SRL, firma specializata in tratamente si articole profesionale.

Spre exemplu, iti poti da seama daca acestia sufera de paraziti externi atunci cand, in loc sa doarma, se scarpina, sunt agitati etc. Pasul ce il impune o astfel de situatie este dezinfectia locului. Descopera solutii profesionale pentru porumbei, incepand de la cele pentru alimentatie, tratamente si accesorii variate pe https://produsecolumbofile.ro/.

Leave a Reply