Ford Fusion – modelul european care a fost apreciat inca de la prima aparitie

European Ford Fusion este un Mini MPV din segmentul B, cu cinci usi, fabricat si comercializat de Ford Europa in perioada 2002 – 2012 intr-o singura generatie.

Utilizand platforma de pe supermini Ford Fiesta, Fusion este mai lunga, mai larga si mai inalta decat Fiesta – cu scaune inalte cu punct h si un design mai modern.

Ford Fusion a fost comercializat ca ‘Urban Activity Vehicle’, si este o combinatie de hatchback mic, MPV si cu caracteristici de design SUV: functionare economica specifica clasei B, manevrabilitate sporita din amprenta sa de patru metri, precum si capacitatea sporita, accesibilitate, volum mare pentru pasageri si o garda inalta – insa fara tractiune 4X4.

Dupa ce a debutat initial ca un concept la Salonul Auto de la Geneva din 2001, a fost produs si comercializat un an mai tarziu la acelasi Salon, vanzarile Fusion fiind lansate la sfarsitul anului 2002.

Fusion a fost fabricat la Ford- Köln-Niehl si exportat in mai mult de 50 de tari, inclusiv Angola, Australia, Hong Kong, Japonia, Noua Zeelanda, Singapore si Africa de Sud.

In noiembrie 2005, Ford a comercializat un nou Fusion cu un usor facelift si cu lumini revizuite, bare de protectie noi, aripi laterale noi, oglinzi pentru usi imbunatatite, paleta de culori exterioare mai interesanta, design interior modernizat cu materiale „soft touch” si afisaj analogic.

Fordul din Brazilia din alte tari din America Latina a comercializat o varianta de SUV mixt, ca Ford EcoSport, cu design revizuit si garda la sol crescuta pentru off-road-ul usor.

Fusion a primit patru stele NCAP in testele de siguranta. In decembrie 2002, Top Gear a mentionat faptul ca Ford Fusion este un model de top.

Optiunile includeau oglinzi rabatabile electric, faruri automate si elemente de siguranta imbunatatite, stergatoare automate de parbriz, Bluetooth cu control vocal, computer Trip, conectivitate MP3 player si un program electronic de stabilitate. In Regatul Unit, masina era disponibila in doua stiluri noi, Style +, Zetec si Titanium.

Echipamentele entry level includeau blocarea centrala si airbag-urile duale pe fata, cele 2 oglinzi cu incalzire electrica, geamuri electrice fata, CD player si aer conditionat. Erau adaugate jante de aliaj, faruri de ceata fata si o alarma.

Fiind un model foarte apreciat, este lesne de inteles de ce pot fi vazute in trafic numeroase modele de Ford Fusion, mai noi sau mai vechi. Service-urile si magazinele online stiu toate acestea si ofera piese auto pentru Ford Fusion, pentru toate modelele.

Recomandarea producatorului Ford este ca reviziile si schimburile sa fie facute in conformitate cu ceea ce recomanda manualul oferit alaturi de masina.

Schimbarea pieselor la timp este importanta atat pentru siguranta proprie, a pasagerilor din masina si a celorlalti participanti la trafic, dar si pentru starea de functionare optima a masinii. Siguranta este cea care primeaza si este foarte importanta si de aceea iti recomandam sa apelezi la un service de incredere, cu review-uri bune.

Leave a Reply