Cum se creeaza bitcoins?

Noile bitcoins sunt generate de un proces competitiv si descentralizat numit „exploatare”. Acest proces implica faptul ca persoanele sunt recompensate de retea pentru serviciile lor.

Minerii Bitcoin proceseaza tranzactii si securizeaza reteaua folosind hardware specializat si colecteaza noi bitcoins in schimb, pe care ii pot tranzactiona mai apoi pe www.bitmahavi.com.

Protocolul Bitcoin este conceput in asa fel incat noile bitcoins sunt create la un ritm fix. Acest lucru face ca mineritul Bitcoin sa fie o afacere foarte competitiva. Cand mai multi mineri se alatura retelei, devine din ce in ce mai dificil sa obtina un profit, iar minerii trebuie sa caute eficienta pentru a reduce costurile de operare.

Nicio autoritate centrala sau dezvoltator nu are puterea de a controla sau manipula sistemul pentru a-si creste profiturile. Fiecare nod Bitcoin din lume va respinge orice lucru care nu respecta regulile pe care le asteapta sa le respecte sistemul.

Bitcoins-urile sunt create la un ritm descrescator si previzibil. Numarul de noi bitcoins create in fiecare an este redus automat in timp, pana cand emisia bitcoin se opreste complet, existand un numar total de 21 de milioane de bitcoin. In acest moment, minerii Bitcoin vor fi probabil sustinuti exclusiv de numeroase taxe mici de tranzactie.

De ce au valoarea bitcoins?

Bitcoins-urile au valoare, deoarece sunt utile ca forma de bani. Bitcoin are caracteristicile banilor (durabilitate, portabilitate, fungibilitate, raritate, divizibilitate si recunoastere) bazate pe proprietatile matematicii, mai degraba decat pe baza proprietatilor fizice (precum aurul si argintul) sau increderea in autoritatile centrale (cum ar fi monedele fiat).

Pe scurt, Bitcoin este sustinut de matematica. Cu aceste atribute, tot ceea ce este necesar pentru o forma de bani pentru a pastra valoarea este increderea si adoptia. In cazul Bitcoin, acest lucru poate fi masurat prin baza sa in crestere de utilizatori, comercianti si startup-uri. La fel ca in toata moneda, valoarea bitcoin vine numai si direct de la persoanele dispuse sa le accepte ca plata.

Ce determina pretul bitcoinului?

Pretul unui bitcoin este determinat de oferta si cerere. Cand cererea pentru bitcoins creste, pretul creste, iar cand cererea scade, pretul scade. Exista doar un numar limitat de bitcoins in circulatie si bitcoins noi sunt create intr-un ritm previzibil si in scadere, ceea ce inseamna ca cererea trebuie sa urmeze acest nivel de inflatie pentru a mentine stabil pretul.

Deoarece Bitcoin este inca o piata relativ mica in comparatie cu ceea ce ar putea fi, nu este nevoie de sume semnificative de bani pentru a muta pretul de piata in sus sau in jos, astfel incat pretul unui bitcoin este inca foarte volatil.

Poate bitcoins-ul sa devina inutil?

Da. Istoria este plina de valute care nu au reusit si nu mai sunt utilizate, cum ar fi marca germana in timpul Republicii Weimar si, mai recent, dolarul Zimbabwe. Desi esecurile valutare anterioare s-au datorat in general hiperinflatiei de un fel pe care Bitcoin il face imposibil, exista intotdeauna potential de esecuri tehnice, monede concurente, probleme politice s.a.

Ca regula de baza, nici o moneda nu ar trebui considerata absolut sigura de esecuri sau perioade grele. Bitcoin s-a dovedit de incredere de ani buni de la infiintare si exista o multime de potential pentru ca Bitcoin sa continue sa creasca. Cu toate acestea, nimeni nu este in masura sa prezica care va fi viitorul pentru Bitcoin.

Bitcoin este o bula?

O crestere rapida a pretului nu constituie o bula. O supraevaluare artificiala care va conduce la o corectie brusca descendenta constituie o bula. Alegerile bazate pe actiunea umana individuala de catre sute de mii de participanti la piata sunt cauza ca pretul bitcoin sa fluctueze pe masura ce piata cauta descoperirea preturilor.

Motivele pentru schimbarile de sentiment pot include pierderea increderii in Bitcoin, o diferenta mare intre valoare si pret care nu se bazeaza pe fundamentele economiei Bitcoin, o acoperire crescuta de presa care stimuleaza cererea speculativa, teama de incertitudine si exuberanta si lacomie irationala de moda veche.

Bitcoin este o schema Ponzi?

O schema Ponzi este o operatiune de investitii frauduloase care plateste returnari catre investitorii sai din banii proprii sau din banii platiti de catre investitorii urmatori, in loc de profitul obtinut de persoanele fizice care conduc afacerea. Schemele Ponzi sunt proiectate sa se prabuseasca in detrimentul ultimilor investitori atunci cand nu exista suficienti participanti noi.

Bitcoin este un proiect de software gratuit, fara autoritate centrala. In consecinta, nimeni nu este in masura sa faca reprezentari frauduloase despre randamentul investitiilor. Ca si alte valute majore, cum ar fi aurul, dolarul american, euro, yen, etc., nu exista o putere de cumparare garantata, iar rata de schimb pluteste liber.

Acest lucru duce la volatilitatea in care proprietarii de bitcoins pot face sau pot pierde bani in mod imprevizibil. Dincolo de speculatii, Bitcoin este de asemenea un sistem de plata cu atribute utile si competitive care sunt folosite de mii de utilizatori si companii.

Leave a Reply