Trei locuri de vizitat in Oslo (gratuit)

Oslo este cunoscut ca fiind cel mai scump oras din lume, insa, asta nu inseamna ca nu sunt numeroase locuri unde intrarea este absolut gratuita. Si chiar nu sunt putine! Tocmai de aceea, in articolul de astazi va vom prezenta trei locuri din orasul Oslo pe care ar trebui neaparat sa le vizitati.

De asemenea, asa cum am mentionat inca din titlu, acestea pot fi descoperite gratuit. Va asiguram ca experienta va fi una cu totul inedita. Sunteti pregatiti? Haideti sa le descoperim impreuna! 

Parcul Vigelandsparken

Unul dintre cele mai celebre parcuri ale Norvegiei este, fara doar si poate, Vigelandsparken. Desi poate parea greu de crezut, acesta aduna anual peste un milion de turisti, atrasi fiind de impunatoarele sculpturi din cadrul sau.

Fiind cel mai mare parc cu sculpturi din lume, este de la sine inteles de ce norvegienii se mandresc atat de mult cu el, incercand permanent sa il scoata in valoare.

Absolut toate operele de arta sunt realizate de acelasi sculptor, Gustav Vigeland, de aici si numele parcului. In cazul in care ajungeti prin Oslo, nu uitati sa il treceti pe lista, caci nu veti regreta absolut deloc experienta. 

Parcul Ekbergparken

La fel ca si parcul anterior, nici Ekbergparken nu este lipsit de opere de arta, care mai de care mai impunatoare si mai spectaculoase. Totusi, elementul care il diferentiaza de restul parcurilor este reprezentat de peisajele absolut superbe pe care acesta le ofera.

Astfel, in cazul in care alegeti sa il descoperiti, veti putea observa un Oslo cu totul aparte, tocmai datorita panoramei incredibile. In plus, dupa cum probabil v-ati dat deja seama, intrarea este gratuita, astfel incat oricine sa isi poata petrece o dupa-amiaza relaxanta, inconjurat de opere de arta celebre, ce va vor lua ochii.

Fortareata Akershus

Pentru pasionatii de istorie, cu siguranta trebuie sa aveti pe lista si fortareata Akershus. Cu toate acestea, chiar daca nu sunteti un impatimit al acestui domeniu, suntem de parere ca puteti sa ii acordati macar o ora, pentru a o descoperi in adevaratul sens al cuvantului.

Aceasta poate fi considerata un castel, mai ales la prima vedere, insa, ea a fost utilizata atat ca scut, cat si ca inchisoare, resedinta regala si centru administrativ.

De aici si dimensiunile sale destul de impunatoare, daca este sa o comparam cu alte fortarete. In schimb, astazi, fortareata nu mai are aceleasi intrebuintari, fiind folosita cel mai mult pentru evenimentele mai importante. Insa, dumneavoastra o puteti descoperi gratuit! 

In incheierea articolului…

Pentru ca experienta sa fie completa, compania Novum va pune la dispozitie servicii de rent a car in Timisoara. Oferim clientilor nostri o gama variata de autoturisme, acestea fiind atent pregatite si selectionate.

De asemenea, masinile rent a car din Timisoara dispun de multe alte servicii complementare, printre care se numara soferii experimentati dar si diferite dotari menite sa va ajute in trafic. Acum puteti descoperi orasele mult dorite, fara a fi ingrijorat in ceea ce priveste transportul. Ce-ati spune sa ne cunoastem chiar astazi?

Leave a Reply