Sfaturi pentru a alege canapeaua din living

In momentul in care va amenajati livingul, una dintre cele mai mari provocari este aceea de a alege canapeaua, insa indiferent de ce preferinte aveti, la cel mai bun magazin de mobila, Mobchicboutique.ro, in mod evident veti descoperi canapeaua perfecta.

Pentru a face alegerea potrivita insa, va fi necesar sa tineti cont de cateva detalii foarte importante, iar in continuare vom vedea despre ce este vorba.

Nu are nici un sens sa va ganditi la o canapea daca nu se potriveste bine. Scaunele ar trebui sa fie confortabile pentru toti membrii familiei dvs.

Daca cumparati o canapea inclinata, asigurati-va ca este confortabila in toate pozitiile diferite. Consideratia principala este adancimea scaunelor.

Selectati locurile adanci sau putin adanci, in functie de inaltimea dvs. – spatele canapelei trebuie sa sprijine spatele in mod adecvat, cu picioarele fixe pe podea si spatele genunchilor, chiar putin in fata pernei inferioare a scaunului.

Evaluati cadrul

Tapiterii si pernele pot fi inlocuite atunci cand devin vechi si uzate, dar nici o canapea nu poate fi considerata o piesa buna de mobilier, cu exceptia cazului in care are un cadru interior solid si de calitate. Daca obiectivul dvs. este de a cumpara o canapea buna, incepeti sa invatati despre cadru.

Canapele mai ieftine pot avea cadre din placi aglomerate, din material plastic sau din metal, dar o canapea de buna calitate va avea un cadru solid din lemn de esenta tare – de preferinta din lemn de stejar.

Ramele de pin sunt ieftine, dar ele incep de multe ori sa creeze surprize neplacute dupa mai mult de 5 ani de utilizare a canapelei.

Picioarele canapelei trebuie sa fie parti integrale ale ramei sau tinute pe ele cu suruburi sau dibluri. Evitati o canapea daca picioarele sunt doar lipite.

Un test usor pentru constructia de cadre solide este sa ridicati un colt din fata sau piciorul canapelei de pe podea la o inaltime de 6 cm. Daca celalalt picior din fata nu se ridica repede de pe podea, este un semn ca rama se rasuceste si, prin urmare, este slaba. Orice canapea care se rastoarna vizibil sau scartaie in cadrul acestui test este una pe care ar trebui sa o evitati.

Studiati tamplaria

Desi metoda prin care partile cadrului sunt tinute impreuna nu poate fi evidenta imediat, persoana care se ocupa de vanzari sau specificatiile tehnice tiparite ar trebui sa aiba aceste informatii.

Cautati cadre care sunt imbinate cu dibluri din lemn, dibluri din lemn dublu sau suruburi metalice. Nu cumparati niciodata o canapea care este asamblata numai cu capse, cuie sau lipici, desi acestea pot fi folosite pentru a oferi o armatura suplimentara.

Testati bratele

O canapea cu un cadru bun din lemn de esenta tare, asamblata cu dibluri sau colturi, ar trebui sa fie o piesa de mobilier de calitate, dar este inca o idee buna sa testati bratele canapelei pentru a va asigura ca acestea sunt foarte stranse.

Intr-o familie cu copii activi, cea mai comuna zona de esec pe o canapea (alta decat tapiteria) este cea a bratelor. Pe masura ce testati canapeaua, impingeti-va puternic pe brate si cautati orice semn de rasturnare. Evitati orice canapea care nu este solida.

Evaluati tapiteria

Calitatea tapiteriei nu poate fi critica pentru confortul sezutului canapelei dvs., dar este esentiala pentru atractia sa vizuala. La fel ca in imbracamintea bine adaptata, modelele si dungile ar trebui sa se potriveasca la cusaturi.

Desi nu s-ar putea sa va atrageti imediat ochii, modelele sau dungile neadecvate va vor da sentimentul ca ceva este “oprit”. Stripele care se potrivesc la cusaturi fac ca o canapea sa fie bine terminata.

Modelele ar trebui sa fie centrate si toate cusaturile si cusaturile ar trebui sa ruleze drept. Canturile inegale si cusaturile care sunt trase intr-o parte sau alta inseamna ca capacul a fost adaptat prost.

Cu tapiterie din material textil, numararea firului mai mare indica o tesatura densa si o tesatura mai durabila. Daca exista butoane, verificati daca acestea sunt cusute in siguranta. Butoanele libere vor iesi si se vor pierde repede.

Verificati pernele

Pernele pentru scaune ar trebui sa fie ferme si rezistente si sa se potriveasca perfect in cadrul canapelei. Pernele ar trebui sa-si recapete forma dupa ce v-ati ridicat de pe canapea. Exista o dezbatere considerabila asupra tipului de material care este cel mai bun pentru pernele de canapea.

Spuma poliuretanica este cel mai frecvent utilizat material, dar este important sa se gaseasca un echilibru intre o spuma solida, care este durabila, dar poate fi prea tare, si o spuma moale care este confortabila, dar care se poate rupe prea repede. Spuma de inalta rezistenta (HR) este un pas in sus, facand o perna confortabila si de lunga durata

Leave a Reply