Cum se alege un ciocan rotopercutor?

Un meserias care se respecta, cu siguranta detine un ciocan rotopercutor in trusa sa de scule. Atunci cand discutam despre ciocane rotopercutoare, trebuie sa precizam ca acestea reprezinta combinatia dintre o bormasina si un ciocan demolator. Aceste ciocane rotopercutoare se folosesc pentru a gauri caramizi, BCA-uri, betoane sau diferite alte materiale asemanatoare.

Dat fiind faptul ca pe piata se gasesc o multime de modele de ciocane rotopercutoare, in urmatoarele randuri ale acestui articol veti descoperi cateva dintre cele mai importante detalii de care ar fi indicat sa tineti cont, pentru a face cea mai buna alegere atunci cand doriti sa achizitionati o asemenea unealta.

Tineti cont de tipul de alimentare!

Dat fiind faptul ca ciocanul rotopercutor este o unealta alimentata electric, acesta fie poate functiona datorita unui acumulator, fie poate fi prevazut cu fir, ceea ce inseamna ca este alimentat de la priza. Cele cu fir sunt mai puternice, insa trebuie sa aveti mereu la indemana o priza sau un prelungitor pentru a le putea folosi.

Cocanele rotopercutoare cu acumulator pot fi folosite oriunde atata timp cat sunt incarcate, si ofera posibilitatea unei mai bune miscari. Vestea proasta este ca atunci cand acumulatorul se descarca, daca nu aveti un acumulator de rezerva incarcat, va trebui sa va opriti din lucru pentru a incarca acumulatorul.

Tineti cont de tipul de percutie!

Ciocanele rotopercutoare care se gasesc azi pe piata se impart in doua categorii in functie de tipul de percutie; care poate fi mecanica, si acesta este un semn ca modelul pe care intentionezi sa il cumperi este unul care deja are o oarecare vechime, sau poate fi pneumatica, semn ca unealta este mai noua.

Modelele cu percutie pneumatica sunt considerate de catre foarte multi mesteri a fi cele mai bun ciocane rotopercutoare, deoarece au puterea perforatoare mai mare, iar durata de functionare va fi extinsa in conditii nefavorabile.

Luati in calcul viteza de lucru!

Viteza de lucru a unei asemenea unelte reprezinta numarul de rotatii pe minut in raport cu numarul de percutii. Daca doriti un ciocan rotopercutor hobyy, acesta va trebui sa aiba maxim 4000 de percutii la mai putin de 1000 rpm. Profesionistii vor alege un ciocan rotopercutor nu cu mai multe percutii pe minut, ci cu mai putine percutii pe minut.

Rezistenta la impact a uneltei are o importanta deosebita!

Este unul din cei mai importanti parametrii care trebuiesc verificati, dat fiind faptul ca reflecta cel mai veritabil performanta modelului. Valorile sunt interpretate diferit in functie de tipul de alimentare al ciocanului, insa o valoare mai mare, de fiecare data inseamna un model mai performant.

In ceea ce priveste uneltele cu fir, rezistenta la impact intre 3 J si 60 J este ideala, in timp ce pentru cele fara fir, rezistenta la impact poate fi de 1J sau chiar mai mica.

Asadar, pe langa pret si numele brandului, cu siguranta acestea sunt cateva dintre cele mai importante lucruri care merita luate in calcul atunci cand vine vorba despre alegerea unui ciocan rotopercutor.

Leave a Reply