Cum sa elimini cartitele din curtea ta

Activitatea cartitelor poate provoca adevarate dezastre in curte, nu pentru ca ar manca totul deoarece se hranesc cu viermi si alti daunatori din pamant – fiind benefice din acest punct de vedere, ci pentru ca tunelurile lor sunt adesea folosite de catre alti daunatori. Cartitele, in cea mai mare parte, sunt destul de inofensive pentru plantele tale.

Cu toate acestea, tunelurile lor pot fi o reala problema, mai ales atunci cand in gradina ta sunt mai multe cartite. In timp ce exista mai multe remedii pentru a scapa de cartite, cele mai multe sunt doar remedii temporare. De fapt, nu exista nici o cale sigura de a scapa de cartite fara a lua masuri drastice.

Drept urmare, tot mai multe persoane se intreaba cum scapi de cartite intr-un mod cat mai simplu dar si mai eficient, pentru a-si proteja gradina de musuroaiele facute de acestea.

Uciderea cartitelor – un mod de combatere nerecomandat

Cartitele pot fi atat de frustrante incat tot mai multe persoane se intreaba cum le-ar putea ucide, pentru a scapa de ele. Cu toate ca acesti daunatori sunt protejati de lege, nu putine sunt persoanele care folosesc capcane sau otravuri pentru a scapa in mod definitiv de cartite.

Capcanele sunt, de obicei, eficiente primavara sau toamna, atunci cand cartitele sunt cele mai active. Primavara devreme este momentul cel mai oportun, atunci cand femelele sunt insarcinate.

Exista mai multe tipuri de capcane disponibile, toate acestea amplasandu-se langa tunelurile active, in special acolo unde acestea se hranesc.

Se poate folosi, de asemenea, otrava sau agenti de respingere chimice; cu toate acestea, metodele de combatere a cartitelor cu otravuri reprezinta o amenintare mai mare decat cartitele in sine, mai ales daca exista animale de companie sau copii prin preajma. Acestea sunt, de asemenea, periculoase pentru sol si pentru zona inconjuratoare.

Sunt insa metode nerecomandate deoarece, asa cum spuneam, cartitele sunt protejate de lege, asa ca ar putea fi aplicate sanctiuni grave.

Metode naturale de a scapa de cartite

Exista si alte metode alternative de a scapa de cartite. Uneori, combaterea cartitelor nu implica nimic altceva decat o mica incurajare pentru a se muta in alta parte. Utilizarea repelentilor naturali impotriva cartitelor poate fi un mod foarte bun de a scapa de cartite.

Aceasta optiune nu numai ca este mai sigura pentru mediul inconjurator, precum si pentru animalele de companie si pentru copii, dar totodata si din punct de vedere legal este mult mai ok. In loc sa le ucidem, metodele naturale ne ajuta sa le tinem la distanta. P

lante precum narcisele, galbenelele sau fasolea de ricin reprezinta un repelent natural impotriva cartitelor. Cu toate acestea, unele plante care resping cartitele sunt considerate a fi otravitoare, iar de aceea trebuie acordata atentie maxima in ceea ce priveste manipularea lor. Exista si repelenti care contin ulei de ricin, mult mai siguri de folosit.

Utilizarea unui aparat cu ultrasunete este, de asemenea, un alt mod simplu si nedaunator prin care cartitele pot fi tinute la distanta. Iar o multime de aparate de acest tip pot fi gasite in oferta magazinului online Fara-Daunatori.ro.

Leave a Reply