Consinderi ca nu ai nevoie de un implant dentar? Iata de ce ar trebui sa iti schimbi parerea!
Pe langa frica si lipsa banilor uneori, nu cred ca exista alte motive pentru care sa nu apelam la un implant dentar. Frica e doar in mintea noastra, avand in vedere ca tehnologia ultra moderna, in continua dezvoltare ne permite sa avem parte de un astfel de serviciu fara pic de durere.
Cat despre bani, exista clinici stomatologice la care se poate plati suma alocata implantului in rate. Acum ca am alungat toate motivele pentru care nu apelai pana acum la un implant dentar, nu ai fi curios sa afli totusi cu ce avantaje vine o astfel de interventie la pachet?
Implantul dentar nu imbunatateste doar aspectul estetic!
Multi considera ca rolul unui implant dentar este doar de a imbunatati aspectul estetic. Sa stii ca lucrurile stau total diferit. Pe langa acest aspect, implantul dentar opreste atrofierea osului maxilar si previne retractia gingiei. Totodata, el ofera si posibilitatea de a-ti pune o proteza dentara fixa.
Totusi, sa nu uitam rolul de baza al implantului dentar, cel de a inlocui radacina dintelui care lipseste. Peste radacina va fi amplasata coroana dentara, moment in care noul dinte se va alinia, daca putem spune asa, standardelor dintilor naturali (nu vor exista niciun fel de diferente intre ei).
Sa nu mai vorbim ca, facandu-ti curaj sa te prezinti la o clinica stomatologica pentru un implant dentar, precum Dental Premier, functia de masticatie iti va fi vizibil imbunatatita, iar in acest sens se va evita si slefuirea dintilor sanatosi.
Implantul dentar se desfasoara in doar 3 etape!
Prima etapa se numeste etapa de pregatite si presupune realizarea unor consultatii amanuntite printre care se numara computer-ul tomograf, radiografii diverse si anumite analize de laborator.
Urmeaza apoi etapa chirurgicala. Aceasta etapa este, daca se poate spune asa, una dintre cele mai importante. Atunci se realizeaza inserarea implatului in osul maxilar, dupa care urmeaza o perioada de asteptare cuprinsa intre 2 si 6 luni, perioada in care implantul se fixeaza bine in os, proces numit osteointegrare.
Ultima etapa este etapa protetica, adica cea in care se monteaza conformatorul gingival – responsabil de imbunatatirea estetica a gingiei. Pentru a monta conformatorul gingival, medicul specialist trebuie sa realizeze o incizie in dreptul implantului. Urmeaza apoi luarea amprentei pentru realizarea lucrarii finale in laborator prin intermediul unui bont de transfer. Lucrarea finala se va fixa prin insurubare sau cementare.
Mai multe detalii despre ce presupune implantul dentar regasesti aici: https://www.dentalpremier.ro/serviciu-1-implant-dentar.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.