Albirea dintilor
Albirea dintilor ii face mai luminosi si va ajuta sa indepartati petele si decolorarea. Albirea este printre cele mai populare proceduri de cosmetica a dintilor deoarece poate imbunatati foarte mult felul in care vor arata dintii dumneavoastra. Albirea dintilor nu este un procedeu permanent. Acesta trebuie repetat din cand in cand pentru a mentine o culoare stralucitoare.
Stratul exterior al unui dinte se numeste smalt. Culoarea unui dinte natural este creata de reflexia si imprastierea luminii pe smalt, combinata cu culoarea dentinei de sub acesta.
Suportul genetic al dumneavoastra afecteaza grosimea si finetea smaltului. Un smalt mai subtire permite mai mult din culoarea dentinei sa fie afisat. Smaltul mai moale sau mai tare de asemenea afecteaza reflexia luminii si, in concluzie, culoarea.
In fiecare zi, se formeaza o pelicula foarte subtire pe smalt si, astfel, apar petele. Smaltul dintilor are pori care pot sa tina pete.
Cele mai obisnuite motive pentru care dintii se ingalbenesc sau se pateaza sunt fumatul, lichidele de culoare inchisa cum ar fi cafeaua, cola, ceaiul sau vinul si ingrijirea deficitara a danturii. Imbatranirea face, de asemenea, ca smaltul dintilor sa nu mai fie asa de stralucitor pe masura ce acesta devine mai subtire si dentina devine mai inchisa la culoare.
Exista posibilitatea de a avea pete in interiorul dintilor. Acestea sunt numite pete intrinseci. De exemplu, petele intrinseci pot fi cauzate de expunerea la prea mult fluor pe masura ce dintii copiilor se dezvolta.
O alta cauza este reprezentata de folosirea antibioticelor cum ar fi tetraciclina. Acestia pot pata dintii copiilor daca sunt luate de mama in a doua jumatate a perioadei de lauzie sau de catre un copil care are 8 ani sau mai putin. Dintii inca se dezvolta in aceasta perioada. Albirea dintilor este mai eficienta in cazul petelor de suprafata.
Albirea dintilor se poate face la un cabinet stomatologic Artem Dental sau acasa. In primul caz, dentistul dumneavoastra va va fotografia la inceput dintii. Acest pas il va ajuta sa monitorizeze progresul tratamentului.
De asemenea, in perioada de examinare, va va pune intrebari asupra cauzelor care au dus la aparitia petelor.
Apoi, se va trece la curatarea dintilor.
Prin aceasta metoda se vor indeparta urmele bacteriilor, mancarii si a altor substante depuse pe dinti si care contribuie la aparitia petelor. Dupa ce se finalizeaza aceasta procedura, se trece la operatiunea de albire.
In cazul in care albirea dintilor se face la domiciliu, dentistul dumneavoastra va poate face precizari asupra tipului de gel de albire care se potriveste precis la dintii dumneavoastra.
Gelul pentru albire trebuie sa fie aplicat zilnic, timp de doua sau trei saptamani. De asemenea, sunt disponibile seturi de albire care contin gel sau benzi de albire care se lipesc de dinti. Este bine sa discutati cu dentistul dumneavoastra in cazul in care doriti sa utilizati aceste produse.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.