Ce inseamna prindere cu suport pardoseala calorifer

Caloriferul, radiatorul cum este numit in limbajul de specialitate, este un bun prieten pe timpul iernii. El are doua feluri de prindere, unul pe perete sau altul in pardoseala, cu un suport pardoseala calorifer. Fiecare tip de prindere are avantajele sale si necesita cateva cunostinte.

Cum e mai bine sa prinzi caloriferul, in pardoseala sau in perete?

Iarna este anotimpul problemelor la instalatia de incalzire sau momentul in care se pot face amenajarile interioare in constructiile noi.

De aceea, in acest sezon apar noutatile pe piata din acest domeniu. Calorifere noi, centrale noi, aceesorii noi precum suport pardoseala calorifer cu design avangardist.

Ce inseamna prindere cu suport pardoseala calorifer?

Preferat de multi, primul tip de prindere este cel care foloseste suport pardoseala calorifer. Acesta este un tip de prindere folosit in special de catre designerii de interior care vor sa dea caloriferului un aspect clasic, elegant, un aspect de „acasa”.

Si pentru ca producatorii de radiatoare, de calorifere, nu putea ramane insensibili la acest aspect, astazi pe gasesc pe piata diverse modele pentru un suport pardoseala calorifer. Acesta poate sa aiba piciorul de sprijin rotund sau dreptunghiular, poate sa fie patrat sau alta forma.

De asemenea, cand alegeti un suport pardoseala calorifer trebuie sa stiti ce fel de calorifer aveti. Suportul pentru pardoseala poate sa fie diferit pentru caloriferele din aluminiu fata de caloriferele din otel.

Diferenta poate sa fie atat din materialul din care este compus, cat si din forma si modul de prindere. Evident, exista si suport pardoseala calorifer universal, care se pliaza pe toate tipurile de radiatoare.

Un alt criteriu de care trebuie tinut cont atunci cand se alege un suport pardoseala calorifer, este inaltimea radiatorului care urmeaza sa fie montat. Spre deosebire de cele de perete, cele de pardoseala nu mai au nevoie de ancora chimica, deci avem un cost inferior si stabilitate fara alte adaosuri.

Ce inseamna prindere in perete?

Al doilea tip de prindere este cel in perete. Insa, el poate sa prezinte niste dezavantaje, date in special de materialul din care a fost construita casa. Spre exemplu, acolo unde casa a fost construita din caramizi cu goluri, este absolut necesar sa punem si ancora chimica pentru suportul de perete in care prindem caloriferul.

Altfel, riscam ca acesta, in timp, sa se destabilizeze si sa se slabeasca. Ancora chimica este un fel de „lipici”care prinde foarte bine elementele grele in peretii care nu au la interior o structura omogena, precum caramizile phoroterm.

Acest sfat este dat de catre specialistii in constructii pentru prinderea oricaror obiecte grele, nu doar a caloriferului, precum corpurile de mobila sau rafturile de biblioteca.

Prinderea mixta

Cel mai bun tip de prindere este cea mixta in care se foloseste atat un suport pardoseala calorifer cat si un suport pentru perete. Astfel, pe langa prinderea trainica din pardoseala, cea de perete confera stabilitate suplimentara in cazul in care cineva s-ar apuca sa traga de el.

De asemenea, greutatea lui mai ales atunci cand este plin cu apa s-ar distribui in 4 puncte, ceea ce duce la o diminuare a tensiunii fata de cazurile clasice de prindere doar in pardoseala sau doar in perete.

Leave a Reply