Sistemul biometric ce va verifica identitatea utilizatorilor in lumea cripto

Spre deosebire de trecut, cand nu exista nici o verificare a celor care accesau blockchain-urile, acum fundatia IOTA anunta ca in viitorul apropiat va fi lansat un sistem de autentificare biometric in acest sens.

La ce se refera acest sistem? Ei bine, este vorba despre o carte digitala pe care acesta o va intrebuinta, cunoscuta sub denumirea de Tangle, pe care IOTA a dezvoltat-o. Potrivit unei surse – criptomonitor.ro, acest sistem va purta denumirea de IAMPASS Proof of Concept.

Cum functioneaza acest sistem?

Are in vederea crearea unei identitati distinctive si totodata verificabile a celor care sunt utilizatori, ulterior scanarii. De ce este necesar? Este util in sensul in care ii ajuta pe cei interesati sa aiba acces la platforme prin care mai departe pot accesa platforme de prezinta o securitate inalta.

De asemenea, asigura o identificare securizata si la fel se intampla si in ceea ce priveste gestionarea de active. Unde este cazul, acest sistem va functiona si in coordonarea cu instalatii autorizate.

Lucrurile sunt duse la un cu totul alt nivel in cazul acestui sistem. Utilizatorii trec de asemenea la un alt nivel. Cei care fac verificari constante pentru stiri despre monedele virtuale sau despre actualul top criptomonede au ocazia de a viza investitii si de a actiona propriu zis, beneficiind de siguranta deplina si facilitate in operare.

Implementarea sistemului IAMPASS se traduce astfel printr-o mai simpla gestionare a conturilor, prin control asupra datelor personale, precum si prin evitarea furtului de identitate. Toate acestea vor fi posibile pentru ca autentificarea se va face prin identificatorul biometric al fundatiei.

De ce a fost creat un astfel de sistem?

Se pare ca motivul pentru care acest concept a fost adus la viata il reprezinta faptul ca doreste sa preintampine una dintre problemele poate cele mai mari ale spatiului cripto. Aici intra desigur si cele ce vizeaza furtul de identitate. Are in vedere totodata si metode de autentificare mult mai eficiente.

De asemenea, iese in evidenta Tangle si prin designul sau unic. Motivul pentru care a fost conceput in felul in care se prezinta face referire la faptul ca se doreste a reprezenta un ajutor pentru firmele ingrijorate de nivelul securitatii identitatii digitale.

Totodata, acestea doresc sa stie in siguranta si datele personale diverse. Acestea constituie entitati care se intersecteaza constant si care sunt importante in cadrul spatiului cripto.

Ai auzit despre cipul care se implanteaza subcutanat pe om si care poate stoca Bitcoin si XRP?

Evolutia tehnologica nu inceteaza sa surprinda, iar aceasta inventie este cu siguranta una care a iesit in evidenta.

Se pare ca sistemul despre care am mentionat nu constituie singura surpriza ce se pregateste pe mai departe. Un nou cip digital, care se bazeaza pe active cripto, din categoria celor de productie umana, va fi lansat. Acesta poate fi conectat la internet si dispune de citire de la distanta.

Se doreste a fi un sistem de plati, care sa includa si wallet-ul cu criptomonede. Mai mult decat atat, acesta va stoca de asemenea detaliile unice de identificare, pasaport, licente diverse, inregistrari medicale si asa mai departe.

Atragator sau socant? Aceasta este directia spre care evolutia tehnologica se indreapta.

Leave a Reply