Cat este de important sa achizitionezi un vas hidrofor in mod corect?

Vasul pentru hidrofor, sau vasul de expansiune asa cum mai este el cunoscut, reprezinta o componenta foarte importanta a hidroforului. Acesta trebuie sa aiba aceasta componenta pentru a putea stoca astfel cantitatea de apa aspirata, ce se afla in asteptare in vederea transmiterii catre consumatori, in momentul solicitarii acestora. Din acest motiv, vasul pentru hidrofor devine o componenta fara de care nu se poate, contand la fel de mult si tipul acestuia si mai ales calitatea.

Este important ca un vas hidrofor sa respecte capacitatea de care are nevoie un utilizator. Un vas hidrofor 150 l spre exemplu, este suficient cat sa acopere nevoile la nivel de gospodarie ale unei familii obisnuite.

Raportat la acest aspect si in functie de necesitatile stabilite in cadrul proiectelor de dimensionare a instalatiilor, se pot alege vase pentru hidrofor cu capacitati mai mari sau mai mici. Este important sa nu facem compromisuri din acest punct de vedere deoarece acest lucru ne poate costa de multe ori siguranta si nu doar bani pierduti in zadar.

Pe de alta parte, un vas hidrofor 150 l, ca oricare alt tip de vas pentru hidrofor, va avea nevoie sa fie stocat intr-o sursa sigura. Pentru ca este un element ce lucreaza in mod direct cu parametri de presiune, este nevoie ca acesta sa fie protejat, dar sa si protejeze deopotriva.

Vasul de expansiune este o incinta bicamerala, separata de o membrana care are rolul de a egaliza presiunea din interiorul camerelor, prin impingerea lichidului in sistemul de tevi de alimentare. Din acest motiv de cele mai multe ori hidrofoarele sunt amplasate in camere tehnice speciale, in beciuri, subsoluri sau demisoluri, tocmai pentru a putea functiona departe de persoanele care locuiesc in gospodarie.

O alta cerinta a unui vas hidrofor este aceea de a fi montat corect. Montajul, desi poate fi facut de catre orice persoana, se recomanda sa fie executat sub supravegherea unui specialist.

Este firesc sa se intample asa, deoarece acest produs trebuie sa fie verificat inainte de a fi dat in exploatare si imediat dupa aceasta etapa. Practic nicio persoana neavizata nu ar avea voie sa aiba acces in incinta special amenajata, fiind desemnate sa verifice functionarea doar persoane instruite in acest sens.

Pentru o functionare corecta a hidroforului, se recomanda ca acesta sa fie pozitionat in mod corect si sa nu se faca compromisuri in ceea ce priveste alegerea sa. Investitia intr-un astfel de produs este una buna fara doar si poate si din acest motiv este mai important sa achizitionezi un produs de calitate in loc sa te gandesti la a economisi prin a taia efectiv din calitatile produsului.

Un vas hidrofor 150 l sau cu oricare alta capacitate, ramane o solutie de viitor in ceea ce priveste alimentarile cu apa si distributia acesteia catre utilizatori. Din acest motiv, specificatiile enuntate nu ar trebui sa treaca neobservate. In definitiv, un hidrofor ar trebui sa ne aduca siguranta in exploatare si nicidecum riscuri de acest tip, asa ca alegerea trebuie sa fie facuta in mod cat se poate de corect.

Leave a Reply