Verifica instalatiile de la un simplu robinet 4 toli la centrala termica!

Sosirea toamnei aduce cu sine si perioada verificarilor pe care le avem de facut la nivelul instalatiilor sanitare si termice. Este foarte important ca verificarile sa se faca la tot ceea ce tine de instalatii, indiferent ca vorbim despre coloana de apa calda, sau de un robinet 4 toli. Verificarile sunt foarte importante deoarece doar asa putem sti daca suntem pregatiti pentru sezonul rece, cu tot ceea ce presupune acest lucru.

Trebuie sa intelegem cat de importante sunt aceste verificari, atat cele impuse de catre asociatiile de proprietari, dar si cele efectuate in regie proprie. Ba mai mult, am spune noi, este cu atat mai important ca la o locuinta individuala sa fie verificata temeinic, deoarece acolo riscul este mai mare, in ideea descoperirii unor defecte ulteriore.

De ce este nevoie de verificari la nivelul instalatiilor?

E bine de stiut ca si un robinet 4 toli ne poate pune probleme de-a lungul iernii, ca sa nu mai spunem de o teava sau de o scurgere. Oricare dintre probleme ne conduc catre o intrerupere partiala a functionalitatii instalatiilor, insa este drept, unele cazuri pot fi mai grave decat celelalte.

De aceea se fac verificarile aferente anotimpului rece la nivel de furnizare a agentului termic, tocmai pentru a se descoperi din timp anumite probleme, care in timpul sezonului rece ar fi mai greu de remediat.

O fisura la nivelul unui tevi, un robinet 4 toli defect, un pexal compromis, toate acestea pot produce pagube, desi este greu de crezut. Mai mult decat atat, in cazul sistemului centralizat ar trebui sa avem in vedere faptul ca nu doar noi am avea de suferit de pe urma problemei, ci si cei din jurul nostru.

O inundatie cauzata de un robinet 4 toli defect sau de o fisura la calorifere sau tevi, sau chiar o reparatie urgenta, aceste lucruri pot avea implicatii asupra celor din jur. Nu am vrea ca dupa o inundatie in casa sa fim nevoiti sa zugravim tavanul vecinilor, nu e asa? Si parca nici nu ar fi prea corect sa stim ce vecinii de p intreaga coloana sufera de frig din princina noastra.

Toate acestea pot fi preintampinata daca facem verificarile de rigoare. Fireste insa, exista si situatii in care nu poti prevedea un lucru. Acelasi robinet 4 toli verificat in toamna, poate ceda din cauza presiunii pe timp de iarna. In acel caz situatia se transforma intr-o urgenta si va necesita asadar o reparatie urgenta.

Noi insa facem referire aici strict la ceea ce poate scoate la iveala o verificare simpla, facuta atunci cand apa nu curge prin calorifere, atunci cand timpul inca ne permite sa intervenim. Si vremea deopotriva.

Verificarile sunt importante si pentru a sti sigur ca ceea ce ai de modificat este reprezentat de produse de calitate, tot ceea ce ai de facut este sa arunci o privire in magazinul www.shop-einstal.ro. Aici vei gasi o gama ampla de produse si accesorii pentru instalatii, care iti vor oferi garantia ca alegerile tale vor avea menirea de a te proteja pe tine si pe cei din jurul tau.

Leave a Reply