Horoscopul zilnic – tabloidizare sau astrologie?

Horoscopul zilnic nu este o treabă atât de simplă și superficială precum pare, așa că ar fi bine să fie citit în cunoștință de cauză, altfel riscă să fie doar o simplă pierdere de timp. De la abilitățile astrologului care scrie horoscopul, până la background-ul informațional și capacitatea de înțelegere a cititorului – toate sunt elemente esențiale, în funcție de care predicțiile astrologice capătă sau nu sens.

Rating, vizualizări sau predicții astrologice?

În esență, horoscopul nu este ceva inventat doar pentru a se crea oportunități de îmbogățire, însă goana consumeristă după pâine și circ l-a tabloidizat și i-a știrbit credibilitatea. În mintea multora, predicțiile astrologice sunt niște simple generalități, fără nici un fond real, care nu se întâmplă aproape niciodată.

Ceea ce este parțial adevărat. Sunt generalități și există foarte puține șanse ca ceea ce un astrolog prezice într-un horoscop să i se întâmple, în detaliu, vreunei persoane. Totuși, asta nu anulează veridicitatea și valoarea predicțiilor. Este ca și cum cineva ar căuta acul în carul cu fân: sunt extrem de puține șanse să fie găsit, însă asta nu înseamnă că el nu există.

Tocmai acest adevăr constituie baza reală a predicțiilor astrologice. Pentru a înțelege logica acestei afirmații, dar și pentru a citi un horoscop zilnic în cunoștință de cauză, este nevoie de un bagaj minim de cunoștințe în domeniu.

Ce știi, de fapt, despre horoscop?

Când vine vorba de horoscop, foarte multe persoane pleacă din start cu o concepție greșită, și anume aceea că horoscopul trebuie să prezică viitorul. Nimic mai fals! Confuzia între predicție și prezicere este destul de răspândită, motiv pentru care, în mintea multora, apare semnul egal între horoscop și oracol.

Ei bine, astrologia nu este chiar o pseudoștiință, iar horoscopul are câteva baze reale destul de solide. În ciuda asocierii puternice cu domeniul spiritualității, predicțiile astrologice pornesc de la:

  • Poziționarea și mișcarea corpurilor cerești

O predicție astrologice trebuie să ia în calcul poziția astrelor și a planetelor în spațiul cosmic și una față de cealaltă, precum și viteza cu care fiecare corp ceresc se mișcă.

  • Domeniul astral

Un detaliu important în procesul de realizare a unei predicții astrologice este locul fizic în care se găsește un corp ceresc la un anumit moment dat. În funcție de acesta, se stabilește aspectul pe care corpul ceresc îl face cu celelalte planete la momentul realizării astrogramei zilnice. Cu alte cuvinte, astrologul își poate da seama dacă climatul este favorabil pentru nativii dintr-o anumită zodie.

  • Cifre

Ziua și ora nașterii sunt două detalii foarte importante în procesul de realizare a predicțiilor astrologice personalizate. În cazul horoscopului zilnic, predicțiile sunt făcute pentru toți nativii dintr-o anumită zodie, de unde și caracterul mai general.

Acestora li se adaugă și intuiția astrologului și capacitatea sa de a corela anumite informații. Expertiza acestuia este destul de importantă, așa că este recomandat ca cei care vor să vadă ce le-au rezervat astrele să apeleze la un site care lucrează cu un astrolog acreditat.

Leave a Reply