Cum se îngrijește inelul de logodnă cu safir
Safirul se numără printre cele mai populare pietre incrustate pe inelele de logodnă, fiind, de altfel, și una dintre cele mai frumoase geme prețioase. În plus, safirul este apreciat încă din cele mai vechi timpuri, fiind asociat deseori cu roialitatea și cu „sângele albastru”, și numindu-se, de asemenea, și „piatra pietrelor”.
Așadar, nu e de mirare că foarte multe femei dețin o bijuterie cu safir și că există un interes preponderent pentru inelele de logodnă cu o astfel de piatră. Ba chiar au fost două perioade în care exista o adevărată isterie la nivel mondial în legătură cu inelele cu safir.
Este vorba despre momentul în care Lady Di s-a logodit cu Prințul Charles, alegându-și un superb inel de logodnă cu safir, iar mai apoi este vorba despre momentul în care – folosind același inel deosebit – Prințul Harry a cerut-o în căsătorie pe Kate Middleton.
Poate nu vă vine să credeți, dar acela este cel mai cunoscut inel cu safir din lume! A influențat extrem de mult vânzarea mondială a acestor tipuri de bijuterii și a făcut-o nu doar o dată, ci de două ori, la o diferență de 30 de ani – câți au trecut între logodna Prințesei Diana și cea a Ducesei de Cambridge.
Revenind, ideea este că foarte multe femei dețin un astfel de inel și că interesul pentru el continuă să fie mare, astfel că această bijuterie rămâne una dintre cele mai populare alegeri atunci când vine vorba despre logodnă.
Și dacă tot este atât de dorit, n-ar fi rău ca fericitele doamne și domnișoare care dețin un inel de logodnă cu safir să cunoască și câteva sfaturi privind îngrijirea lui!
Curățarea inelului cu safir
Având în vedere faptul că este purtat pe deget, inelul este cea mai murdară bijuterie a oricărui om. De aceea, curățarea lui necesită o atenție deosebită. În cele din urmă, murdăria poate face ca și cea mai frumoasă piatră prețioasă să-și piardă strălucirea și să devină fadă, și chiar poate pune în pericol integralitatea safirului.
Așadar, curățarea corectă a inelului este foarte importantă. Iar aceasta poate fi făcută în 3 feluri:
- Manual
Safirele se pot curăța cu ușurință folosind puțină apă călduță și un strop de detergent de vase, indicat pentru efectul său degresant. Este recomandat să nu folosiți săpunuri, de exemplu, sau alte produse cremoase, deoarece vor încărca piatra cu un strat de substanță grasă care, mai apoi, va atrage și mai multă mizerie.
De altfel, în niciun caz nu este indicat să folosiți produse care conțin particule exfoliante, pentru că pot zgâria suprafața safirului! Pe de altă parte, din aceleași considerente, curățarea nu trebuie făcută cu periuța, ci mai degrabă cu o bucățică de cârpă moale.
Tot cu o cârpă moale, dar de această dată uscată, este indicat să ștergeți safirul după spălare, asigurându-vă că nu rămâne deloc umed.
- Aparatul de curățat bijuterii
Există niște mașini cu ultrasunete care curăță bijuterii din aur sau argint și, chiar dacă în România nu sunt chiar atât de cunoscute, în străinătate tot mai multe femei se asigură că au în casă un astfel de aparat.
Nu este deloc un produs costisitor și își face treaba de minune, indiferent de ce fel de bijuterii sunt puse în grija lui.
- Curățare profesională
Desigur, aceasta este una dintre cele mai populare metode – apelarea la un bijutier care, prin experiența sa, știe cel mai bine ce și cum să facă astfel încât inelul de logodnă să rămână mereu la fel de frumos și strălucitor ca atunci când a fost primit.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.