Totul despre optimizarea unui site pentru Google

Atunci cand detii un site si doresti cu tot dinadinsul ca acesta sa aiba succes si sa fie popular trebuie sa stii sau daca nu, sa inveti, cum sa il optimizezi sau sa apelezi la promovare online eficienta cu TopOnWeb Media.

Procesul de optimizare site este unul destul de complex si necesita mult timp si de asemenea, multa rabdare, insa atunci cand doresti sa duci un site in topul motoarelor de cautare, acest lucru nu va mai constitui un impediment asa de mare. Iar aici intervine optimizarea SEO, care reprezinta de asemenea un process destul de amplu, care are scopul de a duce site-ul respective cat mai sus in rezultatele motoarelor de cautare.

SEO este prescurtarea cuvintelor “search engine optimization”, care in traducere romaneasca stim cu totii ce inseamna. Insa, atunci cand doresti sa optimizezi SEO un site, trebuie sa stii de asemenea ca actiunile SEO se impart in doua mari categorii, si anume: SEO on site sau SEO on page si SEO off site sau SEO off page. Pentru acestea recomand sa folosesti serviciile de promovare SEO.

Prin SEO on site intelegem toate actiunile de optimizare aduse paginii, codului sursa, structurii si nu in ultimul rand, aspectului acesteia si chiar si asupra continutului. Atunci cand se doreste crearea unei relevante intre continutul unei pagini si cuvintele cheie care au rolul de a o defini pe aceasta, trebuiesc modificate tagurile meta, structura informationala a site-ului, cantitatea si calitatea linkurilor si nu in ultimul rand, imaginile si textul paginii.

Mai mult decat atat, trebuie sa fie modificata si structura url-urilor, cu ajutorul unor metode specifice de scriere si care sunt favorabile motoarelor de cautare, deoarece acest lucru are rolul ca url-urile sa poata fi memorate mai usor de catre un vizitator. In concluzie putem spune ca modificarile SEO on site au rolul de a modifica codul sursa a tuturor paginilor existente intr-un website.

Prin SEO off site intelegem destul de simplu ca acesta se refera la obtinerea de referinte de pe alte site-uri, catre site-ul pe care dorim sa il optimizam. Si ca exemple de optimizare SEO off site putem enumera: inscrierea site-ului in directoare web, scrierea de articole unice pe acesta si chiar publicarea link-ului site-ului in retelele social media.

Datorita faptului ca motoarele de cautare isi updateaza continutul intr-un mod mai greoi, procesul de optimizare site poate fi unul de durata, adica dureaza mai mult pana in momentul in care acesta va fi indexat. Insa atunci cand doriti sa realizati o optimizare de site, trebuie intai sa va documentati foarte bine despre tot ceea ce inseamna SEO, pentru ca, dupa cum spuneam si mai sus, acest lucru nu este deloc usor de realizat si mai mult decat atat, necesita destul de mult timp.

Afla si alte detalii despre promovarea afacerilor pe internet

Leave a Reply