Servicii SEO – de la preturi la calitate

Ca orice alt serviciu pe piata, ce tine de SEO implica si un pret. Afacerile au trecut in mediul digital cand au vazut ca exista atat de mult potential in a atrage clienti si a desfasura activitate, aproape la fel ca in magazinele fizice. Este clar ca pe masura asemanarii modului de business vine si nevoia de a plati.

Un subiect amplu ce il dezbatem aici – ce fel de servicii seo preturi te multumesc vs. ce vei gasi disponibil, ce implica vs. ce esti dispus sa investesti in asta.

SEO – de ce este necesar

Mai intai de toate, merita sa lamurim de ce serviciile SEO sunt necesare. Vazute de multi ca un aspect indipensabil, ca unealta de promovare pentru orice tip de afacere online, exista persoane care inca subestimeaza domeniul. Spus pe scurt si concis, SEO se refera la „search engine optimization”. In functie de anumite cuvinte cheie care reprezinta interes pentru afacerea ta, planul de optimizare va viza cresterea in rezultatele cautarilor in motoare de cautare.

Cu alte cuvinte, in functie de anumiti termeni specifici domeniului tau de activitate, in momentul in care un posibil interesat de serviciile tale cauta in motorul de cautare, te va gasi. Site-ul tau este poarta de lansare catre un public in masa. Cu cat iti cresti vizibilitatea, cu atat ai mai multe sanse sa castigi clienti, ceea ce se converteste in vanzari reale, deci in castigul afacerii tale. Suna bine?

Serviciile SEO – care sunt sumele percepute

Este greu de cuantificat cat anume trebuie sa platesti pentru pachete de servicii SEO. Asta pentru ca totul este personalizat si tine de cazul fiecaruia. Intreaba specialisti ai domeniului si vei vedea ca iti vor spune ca site-ul este necesar a fi analizat. Procesul SEO incepe de aici, asadar in functie de modificarile ce trebuiesc facute de la acest pas, vine si o varietate in preturi.

Mai apoi, ca si publicitatea prin alte canale, si cand vine vorba de SEO exista mai multe optiuni. In functie de nivelul la care doresti sa faci promovarea, cat esti dispus sa investesti in asta, vei obtine si un pret. Nimic nu este standard.

Ca sa iti faci o idee despre cat de complex este acest domeniu, iata cateva ramuri ale serviciilor SEO oferite de E-Advertising, o agentie de digital marketing: cercetare pe cuvinte cheie de tip long tail, identificare de clienti noi cu ajutorul SEO, copywriting pentru SEO, strategii de marketing de continut. Asadar, ca prima idee, iti poti da seama ca resursa financiara ceruta poate varia, de la caz la caz.

Daca iti alegi si o sursa pe masura cerintelor si colaborarea din punct de vedere SEO este una fructificata cu ajutorul celor specializati pe acest domeniu, ai si sanse de reusita. Este insa total gresit sa te axezi exclusiv pe sume si cat se percepe, avand in vedere si munca depusa. Exact ca si in alte cazuri ale serviciilor diverse, suntem prea saraci sa cumparam ceva ieftin. Gandeste-te la SEO ca o strategie si la un castig pe termen lung – cat esti dispus sa platesti pentru succesul si popularitatea afacerii tale?

Leave a Reply