Cum să iei din prima examenul de certificare internațională în business analysis

Business Analysis (sau, pe românește, Analiza de Business) este un domeniu cheie al oricărei organizații, indiferent de industria în care activează.

Fie că vorbim de banking, telecom, IT sau construcții, orice business are nevoie de un liant între toate părțile implicate (de la manageri de proiect, până la sponsori, furnizori sau clienți). Cineva care să ajute toți actorii care intră în contact cu organizația să înțeleagă structura, politica și modul de funcționare al companiei. Cineva care, pe baza unor analize amănunțite, să recomande cele mai bune soluții. Acel „cineva” este analistul de business.

Ce definește un bun analist de business?

Nu oricine poate fi un analist de business de succes. Este o profesie care necesită o paletă largă de aptitudini: de la capacitatea de a fi un bun comunicator și analist de date, până la însușirea unor cunoștințe tehnice sau de management de proiect.

Având în vedere cantitatea de informații definitorii și gradul de aplicabilitate al acestei specializări, salariul trebuie să fie unul pe măsură și, bineînțeles, direct proporțional cu nivelul de expertiză al analistului de business.

Una dintre modalitățile prin care poți beneficia de un salariu atractiv este certificarea internațională. Examenele nu sunt însă tocmai ușoare, așa că cel mai indicat este să apelezi la cursuri specializate de pregătire.

CUM TE ASIGUI CĂ OBȚII O CERTIFICARE INTERNAȚIONALĂ?

Certificarea internațională în Business Analysis este un factor diferențiator puternic. Miza este cu atât mai mare cu cât pregătirea pentru examen nu este tocmai floare la ureche. Dacă intenționezi să parcurgi acest drum de unul singur, cel mai indicat ar fi să te gândești de două ori înainte să iei o astfel de decizie.

De ce nu este atât de simplu?

Business Analysis este un domeniu bazat pe logică, pe capacitatea de a cerceta, analiza, corela și pune în practică un volum destul de mare de informații. Așadar, procesul de pregătire pentru un examen de certificare internațională presupune, cu siguranță, mult mai mult decât parcurgerea unor materiale teoretice.

Așadar, pentru a-ți putea însuși toate informațiile ai nevoie de:

  • o abordare practică
  • exerciții, studii de caz sau analize de grup
  • traineri cu expertiză, care te ghidează corespunzător și împărtășesc cu tine exemple din propria experiență
  • un mediu de lucru stimulant, în care contactul cu alți cursanți devine un atu important

Și, nu în ultimul rând, ai nevoie de cea mai bună metodă de pregătire. Miza este mare și cu siguranțe vei vrea să treci examenul din prima, pentru a salva timp și bani. O metodă etalon, care garantează succesul cursanților este metoda inovatoare a Barbarei Carkenord, unul din trainerii cei mai respectați la nivel internațional, în domeniul Business Analysis.

ASIGURĂ-ȚI SUCCESUL DIN PRIMA CU METODA ETALON BARBARA CARKENORD

Reducerea timpului de învățare și înțelegerea logică a procesului de analiză de business sunt principalele avantaje oferite de metoda Barbara Carkenord. Așadar, accentul cade pe însușirea informațiilor și pe capacitatea de a face conexiuni logice cu alte noțiuni de specialitate sau situații întâlnite în viața reală, ceea ce le permite cursanților să poată răspunde la orice întrebare situațională din cadrul examenului.

De ce este inovatoare metoda Barbara Carkenord?

Inovația constă în dezvoltarea unui sistem complex, aliniat curs-carte-simulare software, care crește capacitatea cursantului de a răspunde la întrebările de examen.

Rezultatele vorbesc de la sine

Metoda Barbara Carkenord a ajutat, de-a lungul timpului, sute de analiști de business, fiind folosită cu succes în peste 50 de țări, prin rețeaua globală RMCLS.

În România, singurul curs de pregătire, bazat pe tehnicile etalon de analiză de business și pe instrumentele Barbarei Carkenord este organizat de EDU EUPC și adaptată de Victoria Cupeț, trainerul cursului și unul dintre pionierii analizei de business la noi în țară.

Ce o recomandă pe Victoria Cupeț?

  • Experiența internațională de peste 15 ani în training pe BA
  • A ocupat poziții de top în organizații profesionale de analiză de business
  • Implicarea în numeroase proiecte internaționale pentru companii importante din industrii precum IT, petrol și gaze, banking, energie
  • Distincții importante: în 2015 a fost distinsă de IIBA® (International Institute of Business Analysis™) cu President’s Award și Innovation Award

Ce impact au tehnicile Barbarei Carkenord asupra cursanților?

Cei care s-au pregătit după metoda Barbara Carkenord au trecut examenul din prima încercare, într-un procent care se apropie de 100%. De altfel, EDU EUPC este singura companie de pe piață care preia riscul în cazul unui eșec, plătindu-i cursantului reexaminările.

Intră pe edu.eupc.ro și înscrie-te din timp la singurul curs de analiză de business din România acreditat de IIBA, PMI și ILM.

Leave a Reply