Cum știi dacă o campanie SEO este bună pentru afacerea ta?

În lumea digitală, toate lucrurile se întâmplă extrem de rapid. Vrem să vindem rapid, să obținem profit rapid, să avem site-ul gata într-o singură zi, dacă se poate, iar campaniile de marketing să își facă efectul în timp real.

Din păcate, social media ne-a obișnuit cam prost. Nu mă înțelegeți greșit, marketingul în timp real este o formulă de multe ori câștigătoare, dacă are în spate o strategie solidă. Spun din păcate pentru că s-a ajuns ca orice altă strategie pe termen lung, precum o campanie SEO, să fie considerată ineficientă.

Întrebarea care se pune totuși: ce fel de rezultate vrei? Pe termen scurt sau pe termen lung?

Cum te ajută o campanie SEO?

Dacă vrei să vezi rezultate într-un termen foarte scurt, chiar instant, acest lucru este posibil. Nu este o strategie greșită, iar de multe ori oferă rezultate frumoase. Este cazul campaniilor PPC, precum cele de Google Adwords și Facebook Ads.

Acestea însă nu pot fi niciodată un punct de plecare pentru o strategie de marketing care integrează și brandingul. Până la urmă, sistemele PPC (pay-per-click) de mai sus se bazează pe un sistem de licitație sau de vizibilitate crescută în funcție de bugetul investit.

În cazul campaniilor SEO, însă, lucrurile se schimbă puțin, pentru că vorbim de rezultate pe termen mediu și lung. Rareori rezultatele unei campanii SEO se văd în mai puțin de 3 luni și de multe ori obiectivele propuse (adică ajungerea în top cu paginile destinate unor anumite cuvinte-cheie) se îndeplinesc chiar și într-un an.

Care este cuvântul-cheie într-o astfel de campanie SEO?

Simplu: Răbdare!

De ce să ai răbdare cu o campanie SEO?

Având în vedere cele scrise mai sus, este o întrebare care merită un loc special: de ce să ai răbdare ca o campanie SEO să își arate rezultatele. Dacă nu are rezultatele și tu investești un an întreg degeaba?

Aceste temeri sunt justificate, însă pot fi ușor demontate, mai ales dacă țineți cont de un lucru simplu: lucrați cu o agenție de SEO seriosă.

Feriți-vă de cei care vă promit marea cu sarea și rezultate în 2 timpi și 3 mișcări. Ei nu vor decât să vă ia bugetul pe câteva luni, să vă amăgească cu niște rezultate temporare și ulterior să dea din umeri și să vă spună: piața e competitivă, nu merge campania!

Timpul este, într-adevăr, cea mai prețioasă resursă. De aceea nu vi-l puteți pune la dispoziția celor care promit rezultate nefondate.

Da, poate o campanie SEO va ajunge profitabilă într-un an. Dar până atunci, de la o firmă de SEO serioasă veți primi rapoarte lunare, o monitorizare atentă a creșterilor pe cuvintele-cheie, veți primi recomandări pentru site și în general veți avea parte de o comunicare excelentă.

Așa veți ști că nu investiți degeaba într-o astfel de campanie. Mai ales că, spre deosebire de campaniile cu specific PPC, rezultatele SEO rămân valabile. Dacă din varii motive, după 1 an de campanii, veți decide să puneți stop, rezultatele muncite vor rămâne.

Acest lucru înseamnă cu adevărat un management de calitate, creat după o strategie SEO fezabilă.

Găsiți agenția de SEO care să vă ofere stabilitate, comunicare și obiective cuantificabile.

Doar așa veți avea parte de un impact pozitiv asupra business-ului vostru!

Leave a Reply