Ce este un antreprenor in serie si cu ce se ocupa

Posibil ca sintagma “antreprenor in serie” sa nu va sune prea cunoscuta, insa nu este nimic nou in mediul de afaceri. Un astfel de antreprenor nu este decat un om de afaceri care isi duce la indeplinire visul de a dezvolta mai multe business-uri in mai mult de trei domenii.

Pentru ca in momentul de fata este destul de greu sa-ti deschizi o afacere si sa o dezvolti, metoda antreprenorului in serie este din ce in ce mai intalnita. Si pentru ca tehnologia se dezvolta intr-un ritm alert, trebuie sa fii foarte flexibil in ceea ce faci pentru a ajunge la scopul final. Notiunea de “in serie” apare la persoanele care doresc sa puna bazele unor afaceri din care sa castige foarte multi bani.

Pana la urma, cine nu si-ar dori sa-si indeplineasca acest scop? Antreprenorii in serie au dezvoltat o afacere pana in punctul in care reusesc sa se autosustina si sa se autodezvolte singuri. Pentru antreprenorii cunoscuti, punerea unei baze solide a mai multor afaceri a devenit o joaca, acestia jongland pur si simplu cu tot ce inseamna bani si afaceri.

Este mediul propice in care ei isi masoara puterile si cunostintele in domeniu. Iar cine doreste sa isi deschida o afacere, poate apela cu incredere la acestia, deoarece reusita va fi una sigura. Avand in vedere ca un antreprenor in serie deschide mai multe afaceri, cu siguranta nu se va gandi la falimentul personal, deoarece aceasta notiune nu exista in vocabularul lor.

Totusi, in cazul in care o firma dintr-un domeniu se va duce la vale, acesta deja se gandeste sa inceapa un business nou care sa-i aduca satisfactii pe masura investitiei. Niciodata nu se gandesc ca “poate nu reusesc” sau “nu am experienta in domeniul respectiv”. Cuvintele de baza ale unui antreprenor in serie sunt “sa trecem la treaba!” si fac orice este posibil pentru a deschide acel business.

Calitatile unui antreprenor

Cand vorbim de un antreprenor in serie, ne gandim la faptul ca cee ace il caracterizeaza este strategia. Acesta trebuie sa fie o persoana cu o strategie bine pusa la punct si sa nu se abata de la planurile sale. Un antreprenor in serie trebuie sa cunoasca foarte bine momentul in care este indicat sa investeasca intr-un domeniu si cand sa se retraga din acel domeniu.

Poate parea dificil, ceea ce si este la urma-urmei. Insa intotdeauna este interesant si acestia vor fi mereu pusi la incercare. Un antreprenor trebuie sa fie mereu la curent cu noutatile in domeniu si sa fie abil. De ce unele persoane aleg sa fie antreprenori in serie? Raspunsul este simplu: pentru ca le place pericolul, le place adrenalina si le place sa riste. Si, de ce sa nu faca ceea ce isi doresc pana la urma? Viata este plina de surprize si drumuri noi ce asteapta sa fie explorate.

Leave a Reply