Rulmentii SKF – Performante maxime

Rulmentii sunt niste piese folosite de obicei in industria de automobile, in care joaca de asemenea un rol foarte important. Va spun acest lucru deoarece rulmentii sunt intalniti sub capota fiecarui automobil, iar in cazul in care acestia se uzeaza, pot pune in pericol buna functionare a automobilului. Unul dintre cei mai renumiti producatori de rulmenti la nivel mondial este SKF, iar de aici vine si denumirea binecunoscutilor rulmenti SKF.

Mai mult decat atat, pentru cei care nu stiu, vreau sa precizez ca SKF produce o mare varietate de rulmenti, unitati de rulmenti si nu in ultimul rand, carcase pentru rulmenti. De fapt, nu cred ca exista tip de rulment, fie ca este vorba despre rulmenti cu bila sau cu rola, pe care compania SKF sa nu ii produca.

Nu in ultimul rand, trebuie sa stiti ca in ceea ce priveste rulmentii SKF, acestia sunt disponibili in patru clase de performanta SKF, iar astfel avem: rulmenti SKF Standard, rulmenti SKF Explorer, rulmenti SKF Energy Efficient si rulmenti SKF Super – Precision. Fiecare dintre aceste clase de rulmenti au diferite intrebuintari si caracteristici, despre care o sa va vorbesc pe scurt in cele ce urmeaza.

Rulmentii SKF Standard sunt rulmenti ce pot fi gasiti chiar si pe piata din tara noastra, acestia fiind recunoscuti ca unii de o calitate destul de inalta si ca avand o durata de functionare destul de lunga. Chiar daca acesti rulmenti sunt de o calitate foarte inalta, ei nu sunt recomandati sa se foloseasca in aplicatii in care frecarea, incalzirea si uzura sunt mari.

Rulmentii SKF Explorer sunt rulmenti ce pot fi folositi chiar si in aplicatiile in care frecarea, incalzirea si uzura sunt mari, iar asta se datoreaza in special faptului ca, rulmentii din clasa Explorer se incalzesc mai putin, aluneca mai lin si au o durata de viata foarte lunga. Fiind fabricati din otel pur, rulmentii din clasa Explorer sunt adesea folositi pentru aplicatii care functioneaza cu sarcini destul de mari.

Rulmentii SKF Energy Efficient au fost creati special din necesitatea de a face economie de energie. Acestia beneficiaza de un randament si o fiabilitate net superioare, motiv care ii face sa fie destul de ravniti.

Rulmentii SKF Super- Precision sunt acei rulmenti ce se folosesc indeosebi in cazul aplicatiilor de mare precizie, lucru de care ne putem da seama chiar si din denumirea acestora. Acesti rulmenti SKF Super – Precision se bucura de un design optimizat, lucru care le permite rulmentilor din aceasta clasa sa poata suporta viteze destul de mari. Specialistii spun ca aceasta clasa de rulmenti este una ce prezinta performante cu mult imbunatatite, motiv pentru care acesti rulmenti au capacitatea de a functiona la viteze si cu sarcini mari.

Leave a Reply