Cum se organizeaza o petrecere de botez?
Planificarea unei petreceri de botez se poate dovedi o mare problema organizationala uneori daca nu de cele mai multe ori si de aceea venim cu toate sfaturile necesare pentru petreceri de botez reusite.
La decizia de a boteza un copil, parintii se vor confrunta in mod inevitabil cu probleme organizationale. Ei vor fi deranjati de intrebari: “de unde sa incep?”, “cum sa-ti amintesti totul?” etc. Numai atunci cand ai o lista de lucruri pe care intentionezi sa le faci poti fi sigur ca nu vei uita nimic si ca vei castiga timp de asemenea. Nu va aglomerati cu pregatiri haotice de ultima ora.
Daca intentionati sa faceti o petrecere botez si doriti ca totul sa mearga fara probleme, pasii trebuie luati intr-o anumita ordine. Nu are sens sa cumperi haine de botez pentru micutul tau daca nu stii exact cand va fi botezul, pentru ca el sau ea ar putea pur si simplu sa nu mai incapa in ele pana cand va avea loc petrecerea.
De asemenea, nu este recomandabil sa rezervati un timp pentru ceremonia de botez daca nu ati gasit inca nasi, pentru ca oamenii pe care ii aveti in vedere este posibil sa nu va poata accepta oferta, pentru un motiv sau altul.
Prin urmare, aceasta lista de verificare a fost insotita de o serie de etape pe care e bine sa le aveti in minte. Indiferent de ce fel de botez va decideti sa faceti – fie ca este vorba despre o adunare mica si modesta a celor mai apropiati prieteni si rude, fie o sarbatoare mare cu o receptie oficiala dupa ceremonia de botez – acestea sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le ganditi si sa le faceti cand planificati botezului copilului dumneavoastra.
- Selectarea nasilor. Primul lucru pe care parintii trebuie sa-l faca este sa aleaga nasii pentru copilul lor si sa le ceara sa devina tutori spirituali pentru micutul lor. Odata ce ati primit un raspuns pozitiv, puteti incepe planificarea ceremoniei de botez si a receptiei pe care sa o organizati. Consultati nasii cu privire la aspectele de planificare – poate nasii ar dori sa ajute la organizarea petrecerii. Acceptati imediat ajutorul lor.
- Selectarea datei si a locului botezului. Al doilea pas este alegerea locului pentru botez – cum ar fi biserica locala – si stabilirea datei si a timpului. Este recomandabil sa faceti acest lucru cu cel putin o luna in avans (cu atat mai devreme cu atat mai bine), astfel incat nasii si oaspetii sa poata sa se bucure de petrecerea voastra.
In cazul in care cunosc data botezului in avans, pot face aranjamente pentru a avea o zi libera (daca este necesar), si de asemenea sa faca planuri de calatorie daca vin din afara orasului sau chiar din strainatate. Timpul ceremoniei botezul este, de asemenea, un aspect important – tineti minte atunci cand planificati timpul de receptie.
- Realizarea listei de invitati. Ganditi-va pe cine doriti sa vedeti la aceasta sarbatoare, care este important atat pentru dvs., cat si pentru copilul dvs. si intocmiti o lista de oaspeti. Stiind exact cat de multi oaspeti veti avea se va dovedi important atunci cand cumparati sau efectuati invitatii, rezervati locatia si planificati bugetul pentru alimente si bauturi. Pe baza listei de oaspeti, va fi mai usor sa se decida unde sa aiba loc botezul.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.