Cum devii viral pe Facebook? Cu o strategie de Promovare corectă

Ritmul accelerat de expansiune al reţelelor de socializare pe dispozitivele mobile, precum şi conectarea rapidă la internet prin tehnologii tot mai sofisticate a declanşat o schimbare colosală în modalitatea de informare a oamenilor. Apariția Facebook-ului pe scena online a schimbat radical tendințele în marketing şi comunicare, fiind, mai nou, unul din principalele canale de publicitate. Este un mediu dinamic ce permite de a relaţiona cu oamenii, de a le afla necesităţile şi preferinţele, de a face schimb de informații sau păreri. Am putea, deci, spune că reprezintă latura de natură umană a unui business.

Promovarea afacerii prin intermediul acestei platforme a devenit un adevărat trend ce se menține în top și oferă rezultatele scontate.

De ce Social Media Marketing cu accent pe Facebook?

În prezent, firmele îşi redirecţionează atenţia şi sursele financiare către servicii social media, care se dovedesc a fi mult mai eficiente decât formele clasice de reclamă. Prezența activă în mediul virtual oferă posibilitatea de a avea un dialog direct cu clienții existenți sau potențiali, de a populariza un brand, cât și de a genera vânzări directe. Doar aşa se poate câștiga încrederea consumatorului modern!

Este indiscutabil faptul că metodele de promovare pe Facebook rămân în topul celor mai eficace mecanisme de marketing online. Este rețeaua socială cu cel mai mare număr de utilizatori din lume și cu cel mai mare grad de interactivitate, deci și cu cel mai mare potențial! O campanie de publicitate pe Facebook reprezintă o modalitate excelentă de a selecta o anumită audiență pentru un start-up. Aici îți poți crea o pagină nouă pentru o afacere, poți promova un site web sau un eveniment.

Secretul unei campanii Facebook se ascunde în puterea postărilor din cronologia de evenimente. Fiecare companie care se respectă și vrea o interacțiune mai strânsă cu utilizatorii, trebuie să valorifice la maximum potențialul pe care îl are social media în propagarea informaţiei. O strategie de promovare prin social media bine gândită oferă o mulțime de oportunități celor ce tind să îşi construiască o reputaţie solidă în spaţiul online.

Iar pentru a atinge astfel de rezultate este extrem de important:

  1. De a stabili obiectivele campaniei publicitare.
  2. De a identifica tipologia publicului-țintă: cu cât mai multe detalii, sex, vârstă, ocupație, interese – tot portretul psihologic al clientului ideal.
  3. De a realiza un conținut atrăgător și relevant, demn de distribuit.
  4. De a construi o identitate online ireproșabilă.

Datorită opţiunilor de a alege teme şi grupuri de discuţii specializate pe o anumită nişă, precum şi sortarea utilizatorilor după vârstă, sex, studii, activitate, categorii de preferinţe şi interese – rețelele de socializare oferă șansa unei promovări bine-țintite și de mare calibru.

Strategia de promovare a afacerii pe Facebook poate include:

  1. Prezentarea serviciilor și produselor.
  2. Prezentarea experiențelor clienților (studii de caz).
  3. Prezentarea unor promoții și oferte speciale.

Utilizând formate captivante de reclamă, se captează, neapărat, atenția potențialilor cumpărători şi li se stimulează dorințele de cumpărare, obținere a produsului/serviciului propus. Este un aspect ce nu trebuie neglijat, mai ales când afacerea este la început sau în cazul noilor lansări de servicii/ produse.

Publicul vede reclama afişată şi dă click pe ea, numai dacă această prezintă interes pentru ei (cu condiția că ați ales foarte bine cui să vă adresați). Astfel, mesajul potrivit ajunge la omul potrivit. Reclamele pe Facebook pot deveni ușor de tot virale dacă se urmăresc nevoile și doleanţele consumatorilor. Şi, dacă persoana rămâne mulțumită de ceea ce i s-a propus, ea va deveni client.

Logica procesului este următoarea: mai mult trafic – mai mulţi clienți – mai multe vânzări – mai mult profit. E simplu! Alege să fii lider în nișa ta cu servicii de Social Media Management de la Agenția de Marketing Online – Seolitte!

 

Leave a Reply