Ce rol are link building-ul in SEO?

Ce inseamna link building? Dupa denumirea in limba engleza, ar insemna constructia de link-uri, in scopul obtinerii unei pozitii bune in motoarele de cautare, in special in Google, se vor construi link-uri spre site-urile proprii sau ale clientilor.

Link building face parte din procesul complex de optimizare seo. Prin numarul si calitatea link-urilor catre si dintr-un site se obtin pozitii mai bune in motoarele de cautare catre site-urile de optimizare.

Iar Google este motorul cel mai utilizat in prezent, care va lua in considerare popularitatea link-urilor pentru a stabili relevanta site-ului respectiv. Pentru a creste popularitatea site-uui, trebuie sa existe link-uri catre site, daca nu exista, atunci nu poate creste pozitionarea site-ului in Google.

Cel mai important este ca linkul sa fie relevant, adica sa reprezinta nisa pentru care este creat site-ul respectiv. Daca site-ul este inscris in cele mai importante directoare web, iar inscrierea este corecta, in categoria potrivita si folosind cuvinte sau ancore diferite, respectivele directoare web ajuta la obtinerea rezultatelor asteptate pentru cuvintele cheie cu concurenta ridicata. In directoare se gasesc parteneri din nisa pentru schimb de link-uri sau link exchange.

Mai concret exista niste pasi in constructia de link-uri, dintre care amintim analizarea website-ului, identificarea candidatilor pentru construirea link-urilor, calificarea acestora, contactarea candidatilor, actualizarea site-ului cu link-urile partenerilor, raportarea lunara. In primul rand se analizeaza site-ul detaliat, in special continutul sau, cuvintele cheie care reprezinta produsele, serviciile si piata.

Apoi se identifica candidatii, dupa ce s-a cercetat piata, identificarea potentialilor candidati care pot fi partneri in construirea de link-uri. Pentru a califica candidatii cei mai buni se va masura relevanta pe piata a site-urilor partenerilor in relatie cu site-ul respectiv. Se vor contacta prin e-mail candidatii pentru a construi link-ul in site-ul lor.

Abia apoi se va actualiza site-ul respectiv cu link-urile partenerilor, oferind informatiile necesare pentru a crea, la schimb, link-ul partenerului, iar informatiile se vor adauga in site pe o pagina destinata link-urilor, resurselor, partnerilor. Apoi se va contacta din nou partenerul pentru a-l anunta ca link-ul sau a fost adaugat pe site. Este necesara si o raportare lunara, prin care partenerul va primi un raport lunar cu progresul campaniei.

Rolul constructie de link-uri este foarte important in SEO, in optimizarea interna, cat si in optimizarea externa a unui site. In concluzie optimizarea SEO implica serviciile de link building, pentru a obtine optimizarea structurii interne a site-ului, prin aranjarea corecta a link-urilor interne pe pagina, prin identificarea partenerilor, cresterea vizibilittii site-ului, gratie contruirii unei retele externe de link-uri catre pagina, indexare si pozitionare cat mai buna in motoarele de cautare, etc.

Asadar rolul constructiei de link-uri este foarte important pentru ca optimizarea sa aiba un efect deosebit pentru oricare site, iar strategia este destul de complicata, ca orice constructie in mediul virtual, ca si in mediul real, presupune mai multe actiuni si necesita un anumit timp pentru a avea rezultatele scontate.

Specialistii SEO vor urmari in permanenta procesul de contruire a link-urilor pentru a se obtine optimizare SEO de calitate.

 

Leave a Reply