Ce este optimizarea SEO?

Termenul SEO provine din limba engleza, de la Search Engine Optimization, care in traducere libera inseamna optimizarea motoarelor de cautare. De fapt, SEO este un procesc care iti va ajuta site-ul sa urce in paginile de rezultate ale motoarelor de cautare pentru anumite cuvinte sau expresii.

Practic, aceasta optimizare SEO inseamna doua lucruri, si anume:

Primul lucru este acela de a face motoarele de cautare sa inteleaga ce contine site-ul tau. Acest proces se va face prin optimizarea elementelor din pagina dar si din afara paginii.

Cateva exemple de optimizare din pagina, sau optimizare on – page ar fi: existenta de link-uri interne care sa lege intre ele paginile, titlul paginii sa cuprinda cuvantul cheie, etc. Chiar daca poate sa para destul de dificil de realizat aceasta optimizare, sunt anumite platforme precum WordPress dar si plugin-urile care fac aceasta munca destul de usor, astfel ca nu trebuie sa fii programator pentru a presta aceasta activitate.

Un alt pas important ar fi acela sa le demonstrezi motoarelor de cautare cat este de calitativ site-ul tau. Optimizarea din afara paginii, sau optimizarea off – page practic le arata motoarelor de cautare cat de multa incredere prezinta site-ul tau.

Daca vorbim in termeni SEO, link-urile care conduc cititorii spre site-ul tau sunt asemenea unor voturi de incredere sau de popularitate din partea cititorilor si vizitatorilor de pe site.

Optimizarea din afara paginii este asemanatoare cu scrierea unei carti, pentru ca, in functie de numarul de citiri vei avea mai multa legitimitate.

Deci, pentru a-ti optimiza off – page site-ul, este necesar sa strangi cat mai multe link-uri de calitate catre site, dar si o serie de referinte de pe paginile retelelor de socializare.

Cu siguranta in momentul in care detii o afacere online si vrei ca lumea sa iti viziteze site-urile sau sa isi comande produsele pe care le vinzi de la magazinul tau online, trebuie ca site-ul sa iti fie promovat, si cum altfel daca nu alegand o companie care presteaza servicii de optimizare seo.

Chiar si daca nu detii un astfel de magazin online si nu vinzi nimic, ci mai degraba vrei doar ca lumea sa iti citeasca articolele si gandurile, tot ai nevoie de promovare online, astfel ca vei putea cauta pe internet de exemplu optimizare seo Constanta, si cu siguranta vei gasi o firma care activeaza in acest domeniu si care iti poate fi de ajutor.

Ca si in orice domeniu, si in ceea ce priveste activitatea seo sunt pe piata tot felul de firme, unele fiind companii serioase in timp ce altele sunt lipsite de profesionalism.

Cu siguranta in momentul in care iti doresti ca site-urile tale sa aiba un trafic cat mai mare, tu va trebui sa colaborezi cu o companie care activeaza in acest domeniu, iar personalul sa fie unul profesionist si serios.

Daca vei fi inspirat in momentul in care iti vei alege compania seo alaturi de care vrei sa ai o colaborare fie pe termen lung sau pe termen scurt, iar angajatii sunt profesionisti si iti promoveaza cat mai eficient site-urile sau afacerea online, cu siguranta traficul de pe site va creste, iar tu vei fi foarte multumit.

Leave a Reply