Ventuze raceala va scapa de durerile de cap si cele menstruale

Durerile de cap sunt chinuitoare pentru oricare dintre noi si suntem in stare sa facem orice pentru a scapa de ele. Chiar daca incercam tot felul de medicamente, este posibil ca unele dintre acestea sa nu dea rezultatele dorite si sa nu stim ce sa mai facem pentru a scapa de ele. Un tratament alternativ este reprezentat de tratamentul cu ventuze raceala. Acest tip de tratament vindeca un numar foarte mare de afectiuni si poate fi urmat si acasa, insa doar daca stiti cum sa-l utilizati. In caz contrar, indicat este sa apelati la ajutorul unui specialist care, inainte de orice, va va consulta, dupa care va va da un disgnostic si o schema de tratament pe care va trebui sa o respectati cu sfintenie pentru ca rezultatele sa fie peste asteptari.

Ventuzoterapia, asa cum mai este cunoscut si tratamentul cu ventuze raceala are numeroase beneficii: imbunatateste circulatia sangelui, va scapa de raceli, de durerile de cap, cele menstruale si ajuta la calmarea sistemului nervos. Ventuzele nu lipseau din trusa nici unui medic in urma cu mii de ani. Acestea se aplica direct pe piele dupa ce se maseaza usor cu ulei de masaj sau ulei hidratant. Timpul de actiune este de un sfert de ora maxim, pana cand in interiorul acestor ventuze raceala se formeaza echimoze. Metoda poate parea dureroasa la prima vedere, deoarece veti observa cum pielea se ridica din cauza presiunii care se creaza, aceasta modificandu-si aspectul. In practica, lucrurile insa stau invers: pacientul nu va simti nici o durere, ci doar o stare totala de relaxare. Dupa ce tratamentul se va termina, pe piele se va aplica o crema hidratanta, iar urmele lasate de ventuze raceala vor disparea dupa o saptamana. Nu trebuie sa va speriati deoarece este ceva normal. Pana la urma, tratamentul cu ventuze este unul agresiv pentru piele chiar daca pacientul nu simte nici o durere.

Ce rol au ventuzele

Ventuzele aplicate pe piele au rolul de a imbunatati circulatia sangelui, de a sparge stratul de grasime si de a impiedica formarea altora noi. Ajuta pacientul sa se relaxeze, mai ales in momentele in care dupa un efort prelungit, muschii vor avea de suferit. Mersul pe bicicleta sau cataratul pe munte dau dureri ale musculaturii, dar si articulatiilor din cauza efortului foarte mare pe care cineva il depune. Aplicarea acestor ventuze raceala se adreseaza si campului energetic al pacientului, nu doar aspectului sau fizic. Folosirea ventuzelor de cauciuc duce la indepartarea celulitei, acestea putand fi aplicate atat la rece cat si la cald. Pentru cele la rece se folosesc cele de cauciuc, iar pentru cele la cald cele din sticla. Tratamentul cu ventuze raceala vindeca diferite afectiuni, printre care hipertensiunea arteriala, astmul sau afectiuni ale prostatei. Important este ca tratamentul sa fie facut de personal calificat.

 

Leave a Reply