Ce buget ar trebui sa stabilesc pentru content writing

Setarea unui buget pentru content writing este una dintre primele actiuni la care trebuie sa te gandesti, inainte sa angajezi pe cineva sau o echipa, care sa faca acest lucru. Pentru cursuri optimizare seo la cel mai bun pret, intra pe Smartseopack.com.

Cat ar trebui sa cheltuiesti? Ai fii dispus sa platesti in avans anumite forme de continut (executarea acestora) pe masura ce lucrul este in desfasurare?

Ai plati de exemplu 50% din suma totala inainte de efectuarea task-urilor si inca 50% la finalizarea acestora? Oricare ar fi planul tau de plata si oricum ti-ai propune sa platesti, ar trebui sa clarifici aceste lucruri, inainte de a angaja o echipa de SEO sau un content writer individual.

De asemenea, ar trebui sa decizi daca iti arogi dreptul de a intrerupe un astfel de proiect oricand, daca vei constata ca directia in care merge nu este cea dorita de tine. De obicei, aceste lucruri se fac numai printr-un contract, stabilit intre tine si echipa de content writing.

O astfel de abordare este foarte buna mai ales daca iti stabilesti o strategie de content writing si seo pe termen lung, mai degraba decat pe termen scurt. Un drept de intrerupere al unui astfel de contract, iti va permite o flexibilitate mai buna pe termen lung, nefiind nevoie sa iti faci griji de obligativitatea continuarii unei colaborari care nu te mai satisface.

Pe de alta parte, ca si cu oricare alt lucru din viata, primesti ceea ce platesti sau mai bine spus pentru cat platesti – iar continutul de pe website-uri nu face exceptie. Totusi, asta nu inseamna ca trebuie sa angajezi persoane care nu se pricep la asta, dar trebuie sa intelegi ca un content writer de calitate, va trebui platit corespunzator.

Foarte ieftin, nu este intotdeauna si foarte prost, dupa cum nici foarte scump nu este intotdeauna si foarte bun. Un content writer cu adevarat talentat, dar care este la inceput, nu iti va cere sume foarte mari de bani pentru livrarea continutului. Poate ca cel mai bine ar fi sa gasesti un balans intre varsta/experienta acestuia si sumele de bani pe care ar putea sa ti le ceara, ajungand la o concluzie al carei rezultat sa te poata avantaja in primul rand pe tine.

Orice sume ai decide sa platesti, asteptarile trebuie si ele stabilite dinainte. Daca esti un creator de moda tanar de exemplu, care abia ce si-a lansat propriul site, nu poti ajunge la fel de cunoscut ca Armani sau Versace intr-un timp foarte scurt, doar datorita content writer-ului tau “genial”.

Trebuie cumva sa revii cu picioarele pe pamant si sa intelegi ca o astfel de abordare in ceea ce priveste asteptarile, nu este una realista. Oricum am privi lucrurile, un singur om sau o echipa de content writing care va lucra tot timpul la imbunatatirea brandului tau si la atragerea de clienti pe termen mediu si lung (clienti care sa-ti viziteze site-ul si sa devina fideli), reprezinta solutia sugerata de noi.

Leave a Reply