De ce sa alegem un apartament nou si nu unul vechi?

Visul multor tineri si nu numai este sa-si cumpere un teren pe care sa-si construiasca o casuta si sa stea departe de zgomotul orasului. Insa cum nu toti cei care au acest vis dispun si de o suma consistent care sa le permita un credint bancar, se multumesc sa isi cumpere si un apartament. Majoritatea aleg apartamentele prin Prima Casa, un proiect guvernamental ce vine in ajutorul celor cu venituri mijlocii sau putin peste medie. In cazul unei case, pretul intretinerii lunare se traduce in multe zero-uri fata de cel al unui apartament. In cazul unui apartament, facilitatile se refera la accesul mult mai rapid la mijloacele de transport in comun, la supermarketuri sau magazine ori centre comerciale care sunt situate in imediata apropiere. Inainte de a cumpara un apartament, este indicat sa tineti cont si de vechimea blocului, deoarece cheltuielile de renovare, izolare sunt foarte mari si se impun in acest caz. Preturile apartamentelor sunt intr-o continua crestere, iar inaintea sarbatorilor, proprietarii tin la pret.

Apartamente de vanzare in Bucuresti se gasesc cu doua camere, acestea fiind printre cele mai multe, reprezentand 60% din totalul ofertei. Potrivit expertilor, noile apartamente sunt mai mici cu aproximativ 3-5 metri patrati mai mici fata de cele construite inainte de 1989. “Cutiile de chibrituri” ceausiste au luat locul celor din prezent care costa foarte mult. Potrivit legii, o bucatarie nu poate fi mai mica de 5 metri patrati. Baia trebuie sa aiba minim 4,5 metri patrati, iar dormitorul nu trebuie sa fie mai mic de 12 metri patrati. Ca si comparatie, Marea Britanie accepta si dormitoare de zece metri patrati. Expertii de la anunturi imobiliare va recomanda sa fiti foarte atenti in cazul anunturilor de aprtamente de vanzare Bucuresti care se afla departe de oras si de facilitatile pe care le ofera acesta: accesul rapid la mijloacele de transport in comun, precum si la supermarketuri sau magazine. In cazul ansamblurilor rezidentiale, puteti gasi apartamente cu doua camere la un pret acceptabil.

Locatia are un rol foarte important

In alegerea unui apartament, trebuie sa tineti cont si de locatia blocului, dar si de compartimentarea locuintei unde trebuie sa va simtiti ca acasa. Un loc spatios devine “acasa” din primele secunde in care ati intrat in locuinta. Un apartament intr-un bloc mai vechi poate fi cumparat la un pret mai redus, avand in vedere ca acesta va suferi modificari si va fi facut dupa bunul plac al proprietarului. Chiar daca asta inseamna alti bani ce urmeaza a fi investiti, cu siguranta veti iesi ceva mai ieftin decat in cazul in care ati cumpara unul nou. Insa daca dispuneti de o suma consistenta de bani, puteti sa va achizitionati un apartament nou in care aveti de adus doar bagajul.

Leave a Reply