Cum sa schimbi sediul social al firmei tale?

Multe dintre persoanele din ziua de astazi care doresc sa isi infiinteze o firma, fac acest lucru pentru a- si putea asigura un trai decent. Insa, principala problema este ca nu toate firmele infiintate de catre acestia se bucura de un real succes si nu aduc profituri destul de mari. Tocmai din acest motiv se spune ca totul trebuie cladit pas cu pas, caci acest lucru este valabil chiar si in cazul unei firme care pleaca de jos si care pe viitor se poate extinde.

Spre exemplu, atunci cand o firma se extinde, aceasta poate opta chiar pentru schimbarea sediului social pe care il detine. Si asta deoarece, o firma care merge bine poate opta pentru un sediu social mult mai mare si mult mai modern, care sa o faca sa fie mult mai bine vazuta in ochii unor potentiali clienti. Insa acesta nu este singurul motiv pentru care o firma din tara noastra poate opta pentru o schimbare de sediu social, caci exista si destul de multe cazuri cand unele firme din tara noastra aleg pentru o schimbare a sediului social cu unul din alt judet, lucru care se datoreaza in special faptului ca in judetul respectiv s- au identificat oportunitati mult mai bune pentru afaceri.

Actele pe care o firma trebuie sa le depuna la dosarul pe care il va trimite la Registrul Comertului, atunci cand doreste sa isi schimbe sediul social sunt: actul constitutive actualizat, hotararea consiliului de administratie, certificatul si adeverinta pentru sediu social ( se obtine de la ANAF), certificatul de inregistrare in exemplar original, certificatul de inchiriere sau de vanzare- cumparare a imobilului ce tine loc de sediu social, cererea de inregistrare in exemplar original. Este destul de bine de stiut si faptul ca, atunci cand o firma doreste schimbarea de sediu social cu unul care se afla in alt judet, atunci pe langa toate actele prezentate mai sus, trebuie obtinuta si o rezervare de denumire a firmei. Rezervarea de denumire a firmei poate fi obtinuta tot de la Registrul Comertului, iar daca v- ati gandit dinainte la denumirea firmei si vreti sa verificati daca aceasta este disponibila, puteti face acest lucru chiar pe website- ul oficial al Registrului Comertului.

Nu in ultimul rand trebuie precizat chiar si faptul ca Registrul de Comert nu percepe taxe foarte mari pentru firmele care doresc o schimbare de sediu social, astfel ca, firmele care doresc o schimbare de sediu social in acelasi judet, nu vor fi nevoite sa plateasca taxe care sa depaseasca valoarea de 600 de lei, in schimb ce firmele care doresc sa isi schimbe sediul social cu unul aflat pe teritoriul altui judet, vor trebui sa plateasca taxe care ajung si pana la valoarea de 800 de lei.

Leave a Reply