Ce branduri de laptopuri sunt mai fiabile?

Deoarece activam in domeniul reparatiei laptopurilor, foarte multe persoane ne intreaba care sunt brandurile cele mai fiabile? Ce laptopuri se strica mai rar? Care sunt laptopurile care rezista mai bine in timp?

Cand vreti sa va cumparati un laptop nou e normal sa aveti in vedere un brand de calitate, pentru ca va doriti ca echipamentul sa va tina cativa ani buni si sa va faceti treaba cu el. Sigur ca tuturor ne displace sa avem probleme cu laptopul si sa fim nevoiti sa-l ducem la service, mai cu seama daca acest lucru se intampla imediat dupa ce a iesit din garantie. Exista probleme minore care se pot rezolva extrem de rapid si cu minim de cheltuiala, dar exista si probleme mai mari ce atrag dupa sine costuri pe masura.

Fiabilitatea si performanta – sunt cele doua elemente care se afla de obicei in capul listei cumparatorilor. Dar care sunt cei mai buni producatori?

Mai multe rapoarte si studii au incercat sa gaseasca un raspuns pertinent la aceasta chestiune. Surprinzator sau nu, unele rapoarte sunt in contradictie cu celalalte – rezultatele sunt de multe ori contradictorii. Ironic. Dar se pare ca toata lumea a avut o experienta nefericita cu un anumit brand de laptopuri. Iar acest lucru este perfect normal. Nu putem spune ca un anumit producator a scos pe piata doar laptopuri extrem de fiabile cu care nicioadata, niciun cumparator nu a avut probleme. Toata lumea a trait o experienta diferita vis-a-vis de u n laptop iar acest lucru e normal. Dar in general, privind mai atent observam ca exista cateva branduri care tind sa fie mai fiabile si sa se detaseze putin de celelalte marci.

Inainte de a da vreun nume, haideti sa discutam putin despre modelele de laptop. Asta pentru ca exista mai multe tipuri si nu e intotdeauna usor sa le diferentiem. Un desktp replacement reprezinta in general un laptop foarte solid si extrem de diferit de un netbook sau o tableta hibrida. Sa comparam aceste doua laptopuri nu are intotdeauna vreo logica. Potrivit studiilor netbookurile au in general mai multe probleme decat laptopurile normale. Asta probabil si pentru ca sunt extrem de compacte si contin componente care se incing intr-un timp scurt provocand defectiuni majore pe placa de baza.

Poate ca netbook-urile sunt si mai greu de reparat din cauza faptului ca sunt atat de mici. E clar ca ele sunt mai predispuse la defectiuni. Prin urmare, daca doriti fiabilitate in calitate de service laptopuri, OnLaptop.ro – Reparatii laptopuri va recomanda sa optati mai degraba pentru un model mai mare.

Leave a Reply