Gazduirea web pe limba tuturor

Avand sau planuind o afacere, esti constient de faptul ca un site care te reprezinta in totalitate este un element cheie in dezvoltarea fructuoasa a activitatii tale. Iar pentru un site profesionist, de calitate, toata lumea iti recomanda sa apelezi la servicii de web hosting. Un concept tehnic, exprimat bombastic, greu de inteles pentru cei din afara domeniului IT, gazduirea web se situeaza, pentru “neinitiati” undeva intre moft si necesitate. Iar asta deoarece adesea explicatiile care insotesc aceste notiuni sunt si mai tehnice si de neinteles.

Pentru a face putina lumina in jurul hostingului, incercam sa explicam cat mai simplu cu putinta cum sta treaba: gazduirea unui site presupune achizitionarea unui spatiu virtual unde apoi este creat website-ul (interfata prezentata publicului) si stocarea ulterioara a tuturor informatiilor si datelor publicate acolo. Web hosting nu este nimic mai mult decat o tehnologie ce include parcurgerea mai multor etape succesive care, odata finalizate, creeaza legatura online dintre tine si clientul tau. Iar asa cum tu esti specializat in domeniul tau de activitate, exista oameni care se ocupa tocmai cu aceste lucruri, care ofera servicii de calitate, asigurandu-ti prezenta profesionista in mediul online.

Astfel, pentru a ajunge la forma finala a site-ului dorit, un operator care iti ofera servicii de gazduire va avea nevoie de trei elemente principale:
– domeniul, care nu este nimic altceva decat corespondentul din mediul online al adresei fizice la care te pot gasi clientii. Astfel, asa cum oricine poate veni la sediul tau, pentru a te gasi pe internet va fi nevoie de o denumire care, odata introdusa in motoarele de cautare, sa conduca la sediul tau virtual – website;
– website-ul, asa cum am spus, este ceea ce clientul tau virtual va vedea prima data; pentru crearea efectiva a acestuia, este nevoie in primul rand de stabilirea informatiilor care vrei sa apara acolo, precum si de modul de prezentare a acestora;
– gazda, care este reprezentata de un server unde sunt stocate toate datele de pe site-ul tau; aici discutam despre orice informatie care trece prin pagina ta, de la textele de prezentare, fotografiile incluse, grafica si designul adresei tale virtuale, precum si cele referitoare la clientii care te-au vizitat, ti-au transmis solicitari, comenzi samd.

Asadar, serviciile de gazduire web iti ofera vizibilitatea necesara in domeniul online si iti pastreaza informatiile prezentate acolo. Pentru a construi o afacere solida, ai nevoie de o interfata intre tine si clientii tai virtuali. Website-ul de prezentare poate face diferenta dintre un client castigat sau unul pierdut: daca pagina ta ii va inspira incredere si profesionalism, ii vei stimula macar interesul de a se informa mai bine, insa daca primul contact va fi cu un site slab, cu informatii lipsa sau un design fara personalitate, rezultatul este usor de intuit. Un client se va orienta mereu catre acel furnizor care ii demonstreaza de la primul contact ca isi ia afacerea in serios si promite sa livreze cu maximum de professionalism si responsabilitate produsul sau serviciul respectiv. Iar un operator de web hosting asta iti va oferi: reprezentare de top care sa te diferentieze pe piata.

Leave a Reply