Cateva notiuni despre pavelele de cauciuc

Pavelele de cauciuc sunt alcatuite dintr-un amestec de granule reciclate, care contin poliuretan. De obicei, pavelele de cauciuc sunt folosite in special pentru amenajarea terenurilor de joaca, dar cu ele se pot amenaja si curtile caselor sau aleile acestora. Aceste pavele de cauciuc sunt folosite destul de des si pentru capacitatea lor mare de absortie ca socurilor mecanice.

Acest tip de pavele sunt foarte usor de montat, lipirea lor facandu-se cu un adeziv special, dar mai pot fi puse si pe nisip, bineinteles dupa ce nisipul a fost foarte bine compactat. O alta caracteristica buna a acestor tipuri de pavele este aceea ca ele au o lunga durata de viata indiferent de conditiile meteorlogice la care sunt supuse. De obicei ele sunt prevazute pe suprafata lor cu niste canale care ajuta la scurgerea apei.

In unele tari mai dezvoltate ele sunt folosite in mare parte si din pricina ca sunt fabricate din material reciclat. La noi reciclarea inca nu este o prioritate, dar in timp va trebui sa devina. Aceste pavele din cauciuc sunt foarte rezistente si impotriva razelor ultraviolet, acesta fiind inca unul din motivele pentru care sunt destul de des folosite. Desi par foarte firave la prima vedere, este bine de stiut ca acestea rezista la greutati destul de mari, ele fiind folosite si pentru grajdurile animalelor. Din acest lucru denota ca ele nu trebuiesc neaparat folosite pentru exterior, deoarece sunt ideale si pentru interior. Bineinteles ca nu ar fi o idee buna sa fie montate in sufrageria casei, dar cum am spus si mai sus, acestea ar fi ideale pentru amenajarea unui grajd sau al unui alt interior circulat destul de des.

O alta proprietate buna a acestor tip de pavele este aceea ca ele sunt si un bun isolator, atat termic cat si fonic. Un alt lucru care ii incanta pe multi in folosirea acestui tip de pavele este faptul ca pot fi montate destul de usor, fiind si rezistent impotriva aprinderilor sau a indoirilor. In zilele noastre, acestea mai sunt folosite pentru imprejmuirea piscinelor si a campusurilor, si asta tot datorita proprietatilor lor foarte bune, dar si esteticii pe care o dau acestea. Intrebarea este ”

Daca pui pe langa o piscina astfel de pavele, nu risti sa aluneci?” Nu, deoarece acest tip de pavele sunt antiderapante, nu exista riscul alunecarii pe suprafata lor. In cazul locurilor de joaca, ele sunt chiar obligatorii din cauza amortizarii la socuri. Daca un copil se da pe un tobogan, cand ajunge la impactul cu solul acest tip de pavele o sa amortizeze caderea, jucatul devenind unul placut. Se pot gasi pavele de cauciuc de diferite marimi, grosimi si culori, asa ca ele pot fi intrebuintate pentru aproape orice loc.

Leave a Reply