Anvelopele all season

Atunci cand vine vorba de siguranta ta si a celor apropiati cand conduci, a sti care este riscul de a utiliza anvelopele gresite devine un lucru foarte important. Condusul cu anvelope necorespunzatoare poate duce la o eficacitate foarte scazuta in distanta de franare, in accelerare, la o crestere a consumului de combustibil dar si la o manevrabilitate scazuta, ceea ce in conditiile nepotrivite poate fi fatal. Atunci cand incerci sa verifici care sunt diferentele dintre anvelopele de vara si anvelopele all season diferentele dintre cele doua pot fi usor intelese gresit. In functie de vehicolul pe care il conduci, conditiile de condus, cum ar fi starea vremii sau starea carosabilului, dar si a preferintelor personale, un tip de anvelopa poate fi superior celuilalt. Atunci cand trebuie sa alegi dintre anvelope de vara si anvelopele all season, ajuta mult sa intelegi exact care sunt punctele pozitive dar si limitele fiecarui tip de anvelopa.

anvelope-all-season-mud-snowAcest tip de anvelope auto ofera un echilibru in capacitatile sale, oferind o performanta adecvata in conditii de umezeala dar si de uscaciune, precum si o aderenta buna pe zapada. Anvelopele all season sunt construite pentru soferul obisnuit cu cauciurile cu caneluri mari care sunt astfel proiectate pentru a oferi o durata mai mare decat cea a anveloplor de vara, a caror cauciucuri au caneluri mult mai mici. Ele sunt oferite in diverse modele, tipuri, marimi, capacitati de greutate si indici de viteza pentru a fi folosite pe o mare diversitate de vehicule de la masinile economice la camioane. Acestea tind sa ofere un comfort, manevrabilitate si performanta potrivite pentru aproape toti soferii.

Modelul acesta de cauciucuri pentru autoturisme se comporta bine si in zonele cu temperaturi calde, insa tind sa ofere o aderenta mai scazuta decat cea a celor de vara, sacrificand mai mult pentru viraj, franare si capacitatea de a efectua o curba. Acest compromis intre o aderenta mai scazuta dar o capacitate de virare si franare mai buna este necesara pentru a oferi performante bune in conditii de ninsoare usoara si pentru a oferi o durata de viata mai mare. Anvelopele all season sunt mult mai versatile in general pe toata durata anului si ofera o reducere de zgomot mai mare decat celelalte anvelope.

Anvelopele all season sunt capabile de a oferi aderenta in timpul iernii, insa nu sunt cele mai adecvate pentru a fi folosite in conditii de ninsoare extrema. Acei soferi care intampina conditii extreme de frig prefera mai degraba sa utilizeze anvelopele de iarna decat cele all season. Insa datorita faptului ca acestea ofera o combinatie de performanta atat pe timpul anotimpului verii dar si a iernii, acestea reprezinta o optiune viabila pentru acei soferi care locuiesc in climaturi si conditii de condus moderate.

Leave a Reply