Utilizati incurajarea din belsug

Disciplina pozitiva se concentreaza pe incurajare si mai putin pe lauda. In loc sa lauzi copiii pentru o treaba bine facuta, concentreaza-ti eforturile pentru a-i incuraja atunci cand nu reusesc sa aiba un rezultat de succes. Incurajarea ar trebui sa sarbatoreasca calitatile copilului, motivandu-l in continuare sa incerce. Incurajarea poate ajuta copiii sa-si recunoasca potentialul maxim. De asemenea, ii invata sa fie mai independenti, deoarece acestia vor incepe sa vada ceea ce ei sunt capabili sa faca pe cont propriu. Cheia este de a-i incuraja intr-un mod care ii face sa se simta apreciati si recunoscuti, disciplina pozitiva bazandu-se pe convingerea ca toti copiii au nevoie sa simta un profund sentiment de apartenenta.

A invata copilul cum sa se ocupe de greseli este o parte importanta a disciplinei pozitive. De exemplu, atunci cand faci o greseala ca parinte, recunoaste-o si cere-ti scuze. Acest lucru ne invata copiii importanta de a-si asuma responsabilitatea pentru propriile comportamente si arata importanta invatarii din greseli.

Rezolvarea problemelor impreuna

Ingrijitorii sunt incurajati sa organizeze reuniuni la rezolvarea problemelor pe masura ce acestea apar. Acestia le dezvolta copiilor abilitati de rezolvare a problemelor, oferindu-le oportunitati de a impartasi opiniile. Respectul reciproc este o parte importanta a acestui proces. Disciplina pozitiva subliniaza importanta treburilor rezolvate de copii, oferindu-le informatii cu privire la ceea ce vor sa finalizeze. Aceasta capacitate de a se implica le da un sentiment de apartenenta si ii motiveaza sa aiba succes la locurile lor de munca atunci cand vor deveni adulti.

Leave a Reply