Intretinere si reparatii laptop

slider1

In acest articol vom aborda subiectul intretinerii corespunzatoare unui laptop dar si a reparatiilor in cazul defectiunilor sau utilizarii gresite a acestuia. Astfel, fie ca apelezi la ajutorul unui service laptop sau vrei sa o faci cu mainile tale, este recomandat sa curatati zonele de aerisire si sa le protejati totodata de praf, adica este necesar sa folositi o laveta umeda. Insa, la o perioada de timp, adica in general o data pe an cel mai bine este sa apelati la ajutorul unui service profesional de laptop pentru a-l curata complet. Alte sfaturi in intretinerea unui laptop pentru a-i prelungi durata de viata si a asigura faptul ca acesta va functiona mereu la capacitate maxima este sa evitati miscarile bruste, adica sa nu fortati intrarile si iesirile sale, cum ar fi porturile USB, sa nu trageti de firul din priza de la o distanta mare, sau sa nu va folositi de ecran atunci cand vrei sa mutati laptopul. Printre altele, este indicat sa va cumparati o geanta speciala, de la orice magazin, desi puteti sa va achizitionati una si de la un service specializat pentru laptopuri, geanta care poate fi foarte utila in protejarea acestuia de catre lovituri, socuri si chiar zgarieturi, in acelasi timp fiind foarte aratoase prin aspectul lor.

Tinand cont de faptul ca orice dispozitiv electronic are o durata limitata de viata, este de asteptat ca si bateria laptopului dumneavoastra sa cedeze la un moment dat. Un sfat foarte practic este ca la aproape 50 de incarcari ale laptopului sa permiteti ca bateria sa se descarce complet. Acest lucru va v-a ajuta la a determina exact daca laptopul afiseaza sau nu corect autonomia bateriei. In cazul in care acest lucru nu se intampla, cel mai bine este sa apelati din nou la un service profesional de laptop, intrucat acestia iti pot repara bateria in cazul in care acest lucru este posibil, sau sa o inlocuiti complet, totodata oferind o gama diversa de baterii dintre care puteti alege in functie de buget si alte preferinte.

Un alt criteriu important care influenteaza durata de viata a unui laptop, pe langa praful depus pe componente si ventilatoare sau radiatoare, il reprezinta mediul in care il depozitati. Deci, in cazul in care nu doriti sa faceti un drum scump pana la un service de laptop ganditi-va de mai multe ori inainte de a lasa laptopul dumneavoastra intr-o camera cu o temperatura de peste 25 de grade, sau chiar afara intr-o zi caniculara. Prin urmare, daca va veti folosi laptopul la temperaturi constante de peste acea valoare, durata de viata a bateriei laptopului dumneavoastra va scadea considerabil cu cativa ani. In definitiv, in cazul in care nu aveti cum sa modificati temperatura camerei in care locuiti, veti fi nevoit la un moment dat sa apelati la serviciile specializate ale unui service pentru laptop.

Leave a Reply