Ventilatoarele care valorifica energia

Ventilatorul care recupereaza caldura (HRV) si varul sau apropiat, ventilatorul de recuperare a energiei (ERV), pot face de multe ori o casa mai eficienta. Iata ce fac aceste cutii si afla daca si casa ta are nevoie de unul.

Casa are nevoie sa respire

O casa construita la standarde moderne va permite doar unei cantitati foarte mici de aer sa se scurga in exterior. Dar este nevoie de aer proaspat pentru a-l dilua pe cel produs de locuirea umana: gatit, curatenie, respiratie, ardere, precum si de substantele chimice eliberate din materialele de constructii, cum ar fi placile aglomerate si vopsea. Potrivit Agentiei de Protectie a mediului din Statele Unite, nivelul de poluare a aerului din interior este egal cu de cinci ori valoarea celui din aer liber. Deci, o buna ventilatie este o parte importanta in a mentine buna calitate a aerului din interior.

Diluarea aerului la sursa poate fi obositoare, insa de cele mai multe ori e principala metoda pentru asigurarea de buna calitate a aerului din interior. Este posibil sa indepartezi particulele de filtrare prin absorbtia organica volatila si a altor produse nocive din aerul din interior, dar aceste tehnologii sunt mari consumatoare de energie si foarte scumpe.

Leave a Reply