Semne timpurii ale menopauzei

Multe femei incep sa observe simptome pe care le suspecteaza ca ar putea fi un indicator al menopauzei inainte ca aceasta sa se instaleze. Te intrebi care sunt semnele reale ce iti pot indica intrarea in menopauza?

Perimenopauza este faza care se intinde pana la finalul menstruatiei. Este posibil sa observati semne subtile atunci cand estrogenii incep sa scada. Aceste semne sunt adesea aceleasi simptome care sunt asociate cu menopauza. Ideea e, ca atunci cand nu esti obisnuita sa te gandesti la tine ca la o femeie aflata la pre-menopauza, poate fi un pic socant sa incepi brusc sa te intrebi daca asta se intampla cu organismul tau.

Modificari in ciclul menstrual

Pentru multe femei primul semn, desi adesea ignorat, este o schimbare in lungimea ciclurilor menstruale. Ciclurile ar putea deveni mai abundente, mai scurte sau ai putea observa o modificare a configuratiei fata de obicei. Daca ai fost obisnuita ca un ceas inca de cand aveai treisprezece ani va fi, probabil, mult mai usor sa observi orice schimbare. Daca, din contra, ai avut perioade neregulate, apropierea menopauzei nu iti poate da de banuit pana mai tarziu. Dar din moment ce sarcina iese din discutie, si asigurati-va ca ati luat in considerare inclusiv aceasta posibilitate, este cazul sa-ti asumi intrarea la menopauza.

Bufeuri ocazionale

In etapele foarte timpurii ale tranzitiei catre menopauza, multe femei observa un moment mai fierbinte din cand in cand. Cand se intampla la inceput, le-ai putea confunda cu caldura din incapere sau purtarea prea multor straturi de haine. Pentru aceste cele mai multe insa, acest simptom de multe ori se agraveaza inainte de a se ameliora.

Modificari ale dispozitiei

Acest semn de menopauza este deconcertant. Femeile se descriu ca fiind iritabile, triste, anxioase, nemultumite sau chiar furioase. Chiar si atunci cand vietile lor par a merge bine si totul se misca intr-o directie pozitiva, femeile vor fi ciudat nefericite sau pline de angoase. Deoarece problemele cu starea de spirit pot afecta relatiile si performanta in munca, este de inteles sa-ti faci griji cu privire la acest simptom.

Modificari in obiceiurile de somn

Lipsa somnului este frustranta. Exista multe motive pentru care programul obsinuit de odihna s-ar putea schimba in acest moment din viata ta. Ar putea fi din cauza bufeurilor din timpul noptii, a stresului sau a starii de veghe inexplicabile, de exemplu. Exista multe remedii posibile, inclusiv medicamente care va pot ajuta sa reveniti la normal. Daca aceasta este o problema pentru tine, discutati cu medicul.

Palpitatiile

Desi poate parea uimitor, palpitatiile pot fi un semn normal ca se apropie menopauza. Dar, din moment ce bolile de inima sunt, de asemenea, o posibilitate, verificati aceste aspecte la un cardiolog.

Este posibil sa aveti oricare sau niciunul dintre aceste simptome pe masura ce intrati la perimenopauza. In cazul in care semnele de menopauza incep sa-ti perturbe viata este timpul sa le discutati cu un specialist. Cu cat mai bine va pregatiti pentru aceasta tranzitie, cu atat mai mult exista sanse sa treceti peste ea cu pozitivism.

Leave a Reply