De ce le place cainilor sa linga oamenii?

Multi caini adora sa linga fata stapanului sau a unor persoane venite in vizita. Este un obicei atat de comun, incat unii proprietari numesc acest lucru “sarutul” cainesc. Unora dintre caini se pare ca le place insa linsul mai mlt decat altora. Ce inseamna insa acest lucru? Semnifica oare ceva? De ce ling cainii? Este, poate, o problema de comportament? Ca de obicei insa, raspunsul difera in functie de personalitatea cainelui, cat si de cea a stapanului.

Nimeni nu stie insa cu exactitate motivul pentru care cainilor le place sa linga oamenii, unii experti considerand ca poate fi o combinatie de mai multi factori. In general, linsul nu este considerat o problema serioasa de comportament, cata vreme nu deranjeaza stapanii sau vizitatorii. Iar intelegerea motivelor pentru care cainii faca cest lucru va pate ajuta sa evitati acest comportament sau a il suportati.

Primul cuvant care ne vine in minte in acest caz este “afectiune”, fiind indrepatiti sa credem ca un caine isi linge stapanul pentru ca il iubeste. Este un motiv intemeiat pentru a numi linsul si “sarut”. Afectiunea cainilor prin lins se poate manifesta si fata de alti caini, nu doar fata de oameni.

Leave a Reply