Veniturile copiilor cu parinti in inchisoare

Deoarece arestarea nu indica neaparat abuzul sau neglijarea copilului, parintii inchisi pot lua in continuare decizii cu privire la bunastarea copiilor lor. Micutii pot fi plasati in grija rudelor, prietenilor, vecinilor sau recomandarilor facute de parintii arestati. In cazul in care politia decide ca nu a gasit un mediu sigur pentru copii, de exemplu, daca parintii au fost depistati fabricand droguri in interiorul casei, aceasta poate apela la serviciile de protectie a copilului pentru a investiga situatia si pentru a evalua daca plasamentul in grija unui asistent maternal este necesar. In oricare dintre aceste situatii, este important ca ofiterii de politie sa evalueze siguranta imediata a copiilor si, in cazul mandatelor, ca serviciile de protectie a copilului lucreaza pentru a asigura caracterul adecvat al unui plasament temporar pentru acesti copii.
Unii membri de familie sunt uneori eligibili pentru a primi si un venit de asistenta sociala pentru ingrijirea acestor copii. De exemplu, prestatiile pot fi platite unui bunic in varsta sau unui sot pensionar aflat in ingrijirea copilului care este sub 16 ani sau sufera de vreun handicap. Iar in acest sens, beneficiile acordarii de asistenta sociala s-au modificat mult si in Romania in ultimii ani.
De asemenea, trebuie luat in calcul faptul ca persoanele vinovate de crima si incarcerate pentru mai mult de 30 de zile continua sa nu mai primeasca pensii sau alte venituri sociale sau de invaliditate pe timpul executarii pedepsei. Tousi, membrii familiei pot beneficia de o parte din aceste beneficii si ar trebui sa se adreseze institutiilor abilitate din zona arondata petru a primi acesti bani.
Copiii pot fi inca eligibili pentru a beneficia de asistenta sociala chiar daca unul sau ambii parinti devin neeligibili. Sunt state care pot sa acorde venituri sociale unei familii cu parinti neeligibili, atata timp cat familia indeplineste toate celelalte criterii de eligibilitate. Normele specifice care reglementeaza eligibilitatea, determinarea si calcularea cuntumului de asistenta variaza de la stat la stat.
Copiii pot fi, de asemenea, eligibili pentru a beneficia de diverse prestatii si programe alimentare, chiar daca si alti membri ai gospodariei sunt eligibili, atata timp cat gospodaria indeplineste alte criterii ale programului social respectiv. Unele state o anumita durata sau chiar o interdictie care se aplica persoanelor cu condamnari pentru crima sau trafic de droguri. In astfel de cazuri, membrii familiei eligibile nu pot beneficia de prestatia in sine. Tutorele sau persoanele care ii ingrijesc pe copiii ai caror parinti se afla in inchisoare se pot interesa la serviciile de asistenta sociala din zona de programele care se desfasoara si cum anume pot fi inclusi in acestea.

Leave a Reply