Utilitate HDD extern

Cu toate ca sunt disponibile multe standarde de conectare ale unui HDD extern, tinand cont si de PC-ul folosit, in mod cert cel mai raspandit astfel de suport este reprezentat de USB.
Pana in urma cu ceva timp, Firewire-ul reprezenta unul dintre HDD-urile externe cele mai populare, indiferent ca ne referim la Firewire 400 sau 800, cu siguranta nu mai trebuie sa ne bazam pe ele deoarece, acestea au ramas oarecum in urma tehnologiei, fiind destul de putin utilizate in ziua de astazi, deoarece sunt destul de lente, in ciuda unui pret destul de ridicat.
Nu cred ca exista cineva care sa nu constientizeze faptul ca USB-urile sunt in acest moment, la putere, acestea reprezentand cu siguranta o investitie buna. Mai nou, chiar am putea spune, au aparut chiar si cititoarele de carduri MicroSD, care sunt folosite tot pe post de USB.
Pentru cine nu stie, pe piata IT exista doua feluri de HDD-uri externe, primul fiind intr-un format mai mic, pentru laptop si care poate sa stocheze informatii pana la o capacitate maxim 1 TB. Al doilea tip este reprezentat de modelele mai mari, pentru PC desktop, a caror capacitate de stocare poate ajunge chiar si pana la 12 TB.

Leave a Reply