Umilinta totala

Mi-au trebuit cateva zile , poate prea putine, sa imi gasesc cuvintele. Ar trebui sa fim un neam de struti, care stau nestingheriti, cu capul in pamant. Ma refer aici evident la neputinta Romaniei la EURO, si la mizeria de meci care s-a numit Romania-Olanda.

Nu m-am simtit niciodata mai injosit, mai umilit. Cat de “impotent” sa fi? Cat de idiot sa fi , sa ti se dea meciul pe tava, si sa nu fi in stare? Eh, uitati atat de impotenti. Poate ne asteptam sa ne puna lumini de ghidare, ca pentru avioanele care aterizeaza, catre poarta lor. Poate ne asteptam sa iasa de pe teren. Poate suntem doar ratati la acest capitol. Defapt, sigur!

Jur ca la un moment dat , ma asteptam ca mutu,si il scriu cu m mic pentru ca nu merita altfel, sau alt jucator de la noi, sa traga pe tusa un olandez, sa ii dea jos sortul si sa ii ofere “placeri orale”. Ne-au umilit, ne-au umilit pentru faptul ca ne-au dat meciul si nu am fost in stare. Ne-au umilit pentru faptul ca s-au plictisit si ne-au dat doua boabe. I-au umilit pe jucatori pentru faptul ca ne-au fortat sa ii aplaudam, noi suporterii , pe olandezi. Fiindca asa s-a intamplat. Din terasa de unde am vazut meciul, la golul doi al Olandei ne-am ridicat toti in picioare, cu respect, si am inceput sa aplaudam.

Hai sa facem o analiza la acest meci , luand pe rand toti jucatorii. Desigur va fi o opinie subiectiva.

Lobont – A aparat tot ce olandezii nu au putut rata.
Contra – A fost ok.
Rat – Parerea mea e ca a fost cel mai bun roman la acest Euro.
Tamas – Foarte aproape de Rat. Exact , vede jocul bine.
Ghionea – Nu s-a vazut, dar si-a facut cat de cat treaba.
Chivu – A jucat si el?
Codrea – Desi mi-a placut meciurile trecute, acum a fost mediocru cel putin.
Cocis – Putea face mai multe, daca Piturca era antrenor.
mutu – Nu a fost toata vina lui ca am pierdut calificarea. A avut doar 80% din vina. Inexistent.
Marius Niculae – Greu sa joci cand nu ti se da mingea nu? Schimba-ti numele in mutu, vei primi mai des mingea.
Nicolita – 1000 de metri garduri. Cu mentiunea ca , desi maratonist, se credea si vanator, si lua la tinta cu mingea diversi suporteri.
Din pacate, afectiunea lui Piturca pentru o anumita echipa din Romania, se vede si nu numai. Nu il convoca pe Bratu. Nu il convoca pe Danciulescu. Nu il convoca pe Trica. Nu convoca mijlocasi care sa paseze. Ia distrugatori. Hai ca ne calificam cu trei rezultate de egalitate.

E uite ca nu, domnule Piturca. Nu merge asa. Nu esti antrenor. Vezi ca Olanda te lasa sa mergi peste ei? Stai cu trei inchizatori? Esti retardat?. Esti condus cu 1-0. Scoate atacant, baga atacant. Dar ramai cu trei inchizatori. Poate egaleaza Franta. A , uite , e 2-0 pentru Italia. Scoate-l pe Nicolita. Si-a facut norma. 10.000 de kilometri alergati, si toate centrarile in tribune. Dar nu! Nu face greseala sa bagi atacant. Baga jucator de banda. Poate poate face Van Basten niste schimbari.

Niste schimbari gen: “Intra Van Persie in poarta, Stekelenburg si cu Van der sar in atac, restu parasiti terenul. Poate se trezesc astia”. Primul gol al Olandei, marcat de Huntelaar a fost “genial”. Omul ala nici macar nu vroia sa dea gol. Parca se intreba , mirat, de ce am dat gol? Eu nu trebuia sa dau gol nu? E lasa ca poate se trezesc si ei. Nu s-au trezit din somnul cel de moarte, in care ne adanciram singuri.

In concluzie, olandezii ne-au lasat, jucand cu echipa a doua, si noi nu am tras un sut pe poarta. A! Ba nu! A fost una “topaita” a lui mutu. Mai avea Van Basten sa ii trimita lui Piturca, prin cineva sau pe mess, schemele tactice. Si totusi, daca e o capcana?

Rusine Romania, Rusine Piturca. NU meritati asa public, asa suporteri. Sunteti niste mizerii.

BRAVO!

P.S.: Later edit: Haideti acasa baietii, haideti inapoi sa batem impreuna cu lingurita in geam la MC.

Leave a Reply