La ce sa fim atenti cand cumparam motostivuitoare second hand

Cand vine vorba sa va cumparati ceva la mana a doua, mereu veti trai cu senzatia ca ceva este in neregula avand in vedere ca ceea ce vreti sa cumparati a mai fost folosit inainte si de altcineva. Daca nu dispuneti de banii necesari puteti sa va cumparati stivuitoare second hand, insa in momentul in care vreti sa faceti aceasta achizitie indicat este sa va uitati la cateva detalii. In primul rand, specialistii va recomanda sa porniti motorul in primul rand. Acesta nu trebuie sa aiba o pornire grea, ci trebuie sa functioneze uniform. Verificati cu atentie scurgerile de ulei pe partea suuperioara, inferioara si laterala a motorului. Totodata, verificati si mersul demarorului si sa vedeti daca face sau nu zgomot, daca se aud batai sau clampaniri cu sau fara incarcatura. Trebuie verificat si fumul scos de motorul aparatului.

In cazul in care culoarea fumului este albastra sau nearga, acest lucru trebuie sa va trimita cu gandul ca starea motorului este slaba. Puteti sa ii cereti celui care vinde motostivuitoare second hand sa masoare compresia. In cazul in care ati gasit anuntul pe un site de specialitate, trebuie sa mergeti neaparat sa vedeti si sa verificati la fata locului marfa pe care doriti sa o cumparati. De cele mai multe ori, pozele pot fi inselatoare, asa ca nu va lasati pacaliti de ceea ce vrea vanzatorul sa va arate pentru a-si vinde marfa. Mecanismul de ridicat al aparatului trebuie sa functioneze fara probleme, uniform. Cand este scos, se inclina mecanismul de ridicat in fata, dupa care in spate si se verifica stiftul cilindrului de basculare si bucsele. In final, trebuie sa ii faceti proba de incarcare. Se ridica incarcatura care trebuie sa aiba greutate identica cu capacitatea motostivuitorului, dupa care se asteapta cateva minute ai se verifica din nou aparatul si se coboara usor.

Se verifica furtunele hidraulice

Nu uitati, de asemenea, sa faceti o verificare a furtunelor hidraulice care sunt la vedere, sa vedeti daca prezinta sau nu scurgeri ce ar putea crea probleme in viitorul apropiat. Trebuie verificat daca cilindrii hidraulici sunt urcati si sa observati ca bara cromata sa nu fie deteriorate. Convingeti-va si de etanseitatea supapei de la distribuitorul de ulei si a supapei de comanda. Oportun este sa incercati sa vedeti cum functioneaza motostivuitorul in conditii asemanatoare cu cele de munca. De preferat este sa ridicati o incarcatura si sa mergeti cu motostivuitorul in marsarier, in fata, dupa care sa intoarceti la dreapta si la stanga in arc mic. Nu uitati sa incercati sa vedeti si daca tin franele. Pe cat posibil, aparatul poate fi verificat pe panta sau pe o rampa. Mergand in fata si in marsarier va veti putea convinge de de starea schimbatorului, adica daca acesta a atins temperatura de functionare.

Leave a Reply