Atat de diferit

Atat de diferit. Totul. Nu am mai scris din simplul motiv, de inteles zic eu,ca inca nu m-am obisnuit cu tara noastra. Parca stau in casa doar ca sa imi pastrez amintirile, frumoase, intacte.

Mi se face din ce in ce mai scarba de trafic. Mi se face din ce in ce mai scarba de metrou. Mi se face din ce in ce mai scarba de oameni. Per total, mi se face scarba de tara asta.

Adevarul e ca avem o tara asa frumoasa, natural vorbind, si ne batem joc de ea. Nu , nu numai cei de la putere. Noi toti , ne batem joc de ea. Acolo amenda ca aruncai un muc de tigareta pe jos, sau orice altceva, era intre 500 si 1000 de euro. Nu cred ca e vorba de legi. Cred ca e vorba de respectul de sine.

Este adevarat ca noi avem motive , chiar foarte bune, sa ne comportam cum ne comportam. La ei nu ai voie sa arunci pe jos mizerii, dar au cosuri la fiecare 10 metri. Si traficul. Ce s-au gandit ei sa faca? Pe marginea raurilor care strabat Lyon`ul, destul de maricele, au facut parcari.

Rezultatul? Nu tu banda ocupata cu masini parcate. Nu tu blocaje. Nu tu trafic aglomerat. Simplu, estetic si eficient. Si periferia la ei, arata ca centrul. Trai domne` , ce sa mai zicem.

In concluzie, imi e oarecum scarba de tara asta.

Leave a Reply